Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Kerstmannetjes, een modderbad en regen

Na ons koude bad, ontbijten we in de ondertent, omdat er nogal veel dazen vriendjes willen worden, maar wij niet. De zon schijnt, maar de temperatuur is rond de 20 graden, en dat is heel lekker. We rijden naar een meer, waar we kunnen wandelen en geocachen. Dat is een stukje voor Namskogan, maar we rijden daar eerst naar toe voor een fika en de boodschappen. De fika is in het “hus-i-huset”, het huis in het huis. Een oud huisje hebben ze verplaatst naar het centrum, en daarna hebben ze de supermarkt er overheen gebouwd.

blog2284

In het oude huisje zijn gezellige zitjes gemaakt, en boven is ingericht voor Kerst en de nissemannetjes.

blog2285

blog2286

Terug naar het meer, de eerste cache kunnen we niet vinden. De tweede in eerste instantie ook niet, maar na nog een keer kijken, hebben we deze toch gevonden, verstopt in een heel klein buisje (epje) in een boomstammetje. Daarna begon het te regenen, eerst een beetje, maar we werden toch wel zo nat, dat we zijn teruggegaan.
TumTum staat aan naar het Snasa-meer waar we een van de campings willen nemen waar we al eerder zijn geweest. TumTum zegt dat we 45 minuten vertraging hebben, dus druk ik op de knop “vermijd”,en we krijgen een keurige omleiding (zo te zien). We draaien de E6 af, en gaan een grussweg op, daarna draaien we een kleinere grussweg op, om even later door een modderpoel te glibberen. Gelukkig hebben we 4 wielaandrijving en lowgear (en Eelco!).

blog2292

blog2294

Bovendien hebben we weinig keuze, want omkeren kan hier niet. Na nog een paar blubberstukjes en verse gruss komen we uiteindelijk toch weer op de E6, en we hebben geen idee of er nu oponthoud is geweest of niet.  Het blijft ondertussen regenen, en dat is fijn, want nu wordt de auto meteen weer schoon
We weten dat ze bij een van de campings ook hutten hebben, dus we rijden naar de Strindmoengard. Ze hebben alleen het allerkleinste hutje nog, wat ons doet besluiten dan toch de tent maar op te zetten. Eelco heeft nog genoeg adrenaline in zijn lijf om de tent binnen een kwartier bewoonbaar te maken, terwijl ik in de auto een alternatieve route bedenk voor de komende dagen, en de weersvoorspellingen van Noorwegen en Zweden in kaart probeer te brengen.

blog2288

2 Responses to “Kerstmannetjes, een modderbad en regen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: