Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Het is een stuk kouder en natter geworden

Vandaag was een beetje rare dag, we kijken toch nog maar een keer naar de weersvoorspelling, en besluiten richting Roros te rijden. Dat is wel een stuk rijden, maar over een hele mooie weg, en het regent daar niet de hele dag.Volgens ons is dit een route die we vorig jaar ook zo gedaan hebben, eerst langs Steinkjer voor een fika en wat leuke dingen in het Husflid winkeltje. Daarna gas er op en net zo lang de E6 over tot we bij Stjordal komen. Nu hadden we ook wat vertraging, maar we konden mee met de stroom langs het oponthoud. Eenmaal op de 705 was het heerlijk, een hele mooie weg.

_Z622931_Z622926

_Z622937

We verwachtte er rendieren te zien, maar die waren er niet, schapen des te meer. Ineens schoot er een korhoender over de weg, die we nog net konden omzeilen. Eelco heeft ook nog een forelletje gevangen in de Nea.

20220705_155030

En ineens stond daar een eland, we zagen het dier alletwee maar waren er al voorbij voordat we het konden zeggen. Dus weer omgedraaid, daar zijn we goed in geworden, en foto’s gemaakt,. Het dier stond achter een hek, en presteerde het om met zijn snuit precies achter een paal te blijven staan. Geen fotogenieke eland, maar ach, ze was nog jong.

_Z622947

We reden Roros in, en hebben eerst boodschappen gedaan, en daarna lekker en heel gezellig gegeten in het Mathus. We zijn naar onze vertrouwde camping Roste gereden, waar we kind aan huis zijn ondertussen. De temperatuur is nu ongeveer 20 graden lager dan een paar dagen geleden. Dus we vinden dat we het kacheltje wel weer aan kunnen zetten. De extra slaapzak ligt ook al op bed. Maar wat zullen we lekker slapen. Morgen blijven we hier omdat Roros nog steeds heel leuk is, en dan gaan we ook nog ergens wandelen.

_Z622954

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: