Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Shoppen in Roros

Ook hier rijdt ‘s nachts de trein voorbij, luid toeterend. Maar als je bedenkt dat hij voor een eland toetert, dan is het niet zo erg. Bovendien vind ik het wel veilig als Eelco op de Glomma gaat vissen, dan hoort hij ook de trein aankomen als hij moet oversteken.
Vanmorgen zijn we bij de camping naar de Hosenfjellhytta gelopen.

blog2299

Natuurlijk moet je daarvoor eerst omhoog, en deze keer ging dat de hele heenweg gestaag door.

blog2305blog2304

Boven aangekomen, hadden we een prachtig uitzicht over Roros en Os.

blog2314

blog2309

De hytte werd gerenoveerd en het is altijd leuk om te kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Dit keer werd er een nieuw terras aangebouwd. Nu was er niemand, maar het pad naar boven was vol met sporen van een tractor. Naar beneden ging een stuk sneller, en hebben we een smaller paadje gekozen.
Omdat we wel wat hadden verdiend, zijn we naar Roros gereden om daar bij “onze” bageri Trygstad een fika te doen. Ieder een lekker taartje en koffie/thee erbij.

blog2321

Daarna hebben we bij de winkel van Lannulva voor Eelco twee nieuwe truien gekocht. Hij had er al een, maar die was nu echt wel versleten. En omdat ze (nog) geen webshop hebben, kunnen we alleen in Noorwegen terecht in een paar winkels. Daarna voor Katja een nieuw regenjack, en alletwee een lekker lichte tussenlaag voor als het een beetje frisjes is. Heel goed geslaagd, want ik heb ook nog wat breigaren gekocht.
Daarna weer terug naar Roste om de tent op te zetten. Eelco heeft voor het eten nog even gevist. En tijdens het koken kwam een van onze volgers ons begroeten. Hoe leuk is dat! Er zijn natuurlijk wat vis-wetenswaardigheden uitgewisseld, en ook wat reiservaring.
Na het eten gaat Eelco nog even vissen, en ik mag lekker afwassen. In de keuken, en op de toiletten is het hier constant 18 graden, en het afwaswater is kokend heet. Ik vermaak me daar prima, buiten is het 8 graden.

blog2323

Water stond hoog, met een koude wind,dat maakte het vissen niet eenvoudig, zodoende wat kleine vlagzalmen, en helaas tal van aanbeten gemist. De vis liet zich ook niet zien op de diverse stukken maar wel lekker staan vissen.

blog2317

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: