Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Geocaching

Geocaching

 

Al enige jaren houden we ons bezig met geocaching. Een outfdoor hobby waarbij je heerlijk kunt wandelen en daarbij ook nog eens aan het “schatzoeken” bent. Toen we begonnen gebruikten we een GPS van Garmin (Geko 201). Deze GPS heeft geen interne kaart. Hij is prima geschikt voor geocaching in het vlakke land. De ontvangst in de bergen en onder bladerdek liet nog wel eens te wensen over.

Om toch wandelroutes uit te kunnen zetten werken we met OZI dit shareware programma maakt het mogelijk routes in te tekenen in op gedetailleerde kaarten. Deze routers kunnen vervolgens met een datakabel van de pc naar de gps verzonden worden.

Februari 2006 we hebben onze nieuwe gps na heel veel zoeken en vergelijken, een Garmin 60CSX een heel mooi toestel. De eerste ervaringen zijn dat de ontvangst veel beter is, het navigeren prima werkt, grote display. Wel moet je de de Mapsource kaarten er bij hebben om optimaal te navigeren. Met deze kaarten erin is het inzetten van deze gps voor zowel autonavigatie als voor Geocaching een prachtig instrument. Kortom we zijn er erg blij mee.

Inmiddels heeft iedere telefoon wel een gps aan boord, en is de kaart dynamisch beschikbaar vanaf het internet. Tenzij je ergens midden in Noorwegen zit en geen telefoonverbinding aanwezig is. Dan zijn de interne kaarten van onze Garmin toch wel weer tof.

We zijn bekend onder de naam “deGraaffers” 

Heb je geen gps en wil je toch je coördinaten vinden. Dat kan op de volgende website http://www.gpsvisualizer.com/convert?form=address.

Stel je voert hier in Niels Bohrweg Leiden Netherlands dan krijg je dit terug:

Result precision city
Address niels borhweg
City Leiden
State Zuid-Holland
Country NETHERLANDS
Latitude 52.169998
Longitude 4.49
Coordinates 52.169998, 4.49

N52°10.19988, E004°29.4

Voer de coordinaten  in en je kan zo naar de plaats navigeren zelfs met een Geko GPS.

 

Handige URLS