Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Knuffelwijn, en snille kampeerders

Gisteravond is de wijn op gegaan, dus moesten we nog even terug naar Roros, om bij de Vinmonopol een doos wijn te halen. En daar hadden ze Arne & Carlos hyggevin! Voor de lezers die niet weten wie dat zijn, twee Noorse breiende mannen die hele mooie dingen maken, en daar dan ook van alles over publiceren.

_Z622994
En daarna konden we meteen nog wat drinken bij de bageri. Nadat we ook nog hadden getankt en een koffiebeker hadden gekocht (die koop je bij een benzinepomp, en je mag dan een jaar lang gratis koffie halen in die beker) zijn we naar Tolga gereden. Gister waren er visplekweetjes uitgewisseld tussen vader en zoon, dus gingen wij eens kijken of het echt goed vissen is op de Hola. We kwamen op een hele mooie weg, prachtige vergezichten op de bergen die bedekt waren met rendiermos, hele stukken met lichtgele velden.

blog2333blog2325blog2324

blog2327blog2326

En het was inderdaad goed viswater, want Eelco heeft er nog wat forelletjes uit gehaald, die helaas wel wat klein waren, dus weer verder mochten zwemmen. De Noren weten ook dat het hier mooi is, want overal staan vakantiehutjes. Maar er waren ook mogelijke wildplekken, wij vonden het nog te vroeg om al ergens te gaan staan, dus reden we terug richting Tolga om daar verder langs de Glomma te rijden, via Tynset naar Kvikne. We kwamen nog langs de Eidsfossen, waar heel lang geleden een waterkrachtcentrale is geweest, het is nu een mooie plek om even te kijken en een geocache te vinden.

blog2330

We rijden bij Kvikne de brug over de Orkla over, omdat we hopen daar een leuke wildplek te  vinden. We rijden over een pad dat langs boerderijen gaat, en waar we echt nergens kunnen kamperen. We rijden terug naar de E3, en rijden langs een camping, waar we de tent in de luwte van een stacaravan zetten. Er waait een koude wind, en na het eten gaan we snel binnen zitten. We gaan weer kijken wat we morgen gaan doen. De kust moeten we dit jaar overslaan want het regent daar en het gaat ook nog stormen, dan valt er geen vis te vangen, dat weten we van een vorige keer (6bft).
Vanavond maken we twee Noorse jongetjes blij, ze mogen in de daktent kijken, en ze krijgen ons lege blikje voor het statiegeld. Ze vinden ons “snill” (vriendelijk).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: