Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

We hebben nu echt in het wild Muskusossen gezien

De route van vandaag zou richting de Dovrefjell gaan. Bij de camping reden we de 3 weer op, die vannacht best lawaaiig was, richting Berkak, maar bij Innset namen we een tussendoortje, naar de E6. Daar gingen we snel weer af, om dezelfde route te rijden, maar dan tussen weilanden door, langs mooie riviertjes en visplekjes.

blog2343

blog2344

Vlak voor Oppdal reden we de E6 weer op. Oppdal is een echt skidorp, en na de koffie met bullar van de benzinepomp zijn we doorgereden langs de Drivadalen.` Dit is echt een heel mooi stuk, en we besloten toch eerst weer naar de prachtige hut van Snohetta te gaan. Het was koud boven, en er stond een stevig windje. We hebben ons goed aangekleed, en zijn naar de hut gelopen. We hebben zelf vijf muskusossen gespot, en dat hadden de gidsen van Villrein ook, dus we hadden het goed gedaan.

blog2345

blog2336

Daarna gevraagd waar we konden wandelen en ze dan ook zien. We reden terug naar het prachtige station van Kongsvold.

blog2352

blog2337

Daar begon een stevige klim naar boven, over stenen, water en blubber. En door een heel mooi stuk bos, met prachtige bloemen. Uiteindelijk werden de boompjes steeds kleiner, en liepen we op de fjell. Daar aangekomen zagen we een stuk of vijf ossen onderaan een waterval. Bij nadere inspectie bleek dat het grote stenen waren, ze stonden ook wel heel erg stil. Maar een stukje verderop zagen we wel twee zwarte stippen die zich verplaatsen, en ja dat waren ze echt. Later zagen we er nog drie.

blog2350

Onze dag kon niet meer stuk, en we wandelden een andere route terug, waar nog sneeuw lag. Nu kwamen we bij Kongsvold uit, een plek voor pelgrims en wandelaars.

blog2338

We wilden er wel wat eten, maar ze gingen dicht, dus dronken we er snel koffie/thee met een stuk appelcake. Het was rond zes uur dus we gingen op zoek naar een slaapplek. De voorspelling zegt dat het gaat regenen en ook behoorlijk waaien, dus willen we iets wat een beetje beschut is. We rijden eerst naar Hjerkinn, en dan door naar Dombas en Dovre. Twee campings voldoen niet aan de eisen, maar camping Holum vlak voor Dovre, ziet er gezellig uit. We staan onder een dennenboom, dus als het gaat waaien, vallen de dennenappels op de tent.

blog2342

De wandeling was als volgt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: