Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

PD1EG

PD1EG, was dat nu weer? En wat heeft het met vissen en outdoor te maken?

Update: 11-4-2024

Running for 2 awards : lets see if i can make them :  https://www.150marconi.org/index.php#contacts2-x and Stazione Speciale Marconiana “Commemorativa”

There has been chaged a lot, my new qsl card will be availible next week.

 

27-01-2024

Een aantal bezoekers van het blog hebben mogelijk het technische hoekje van dit blog al eens bekeken. Hier geen natuur, geen vissen of bindpatronen maar de wereld van techniek, radiogolven, zenders en ontvangers.

Zolang je luistert naar deze radio signalen is er niets aan de hand. Maar wat als je zelf radiosignalen wilt maken, tja dan moet je daarvoor examen te doen. Je kan met je “zendt activiteiten” ook andere zenders zoals radio, televisie maar ook luchtverkeer storen, en zodoende is wereldwijd een “document van bekwaamheid randvoorwaardelijk” om te mogen zenden.

Na het behalen van het N(ovice) examen mag je (voorzichtig) gaan zenden, niet te veel vermogen, beperkte banden, een soort “snuffelstage”. Voorbereidend op het “echte werk”, en na het behalen van het F(ull) examen kan je los met vermogen, banden en kan je dit nog aanvullen met speciale vaardigheden zoals CW(morse).

Sinds een paar weken heb ik dat “Novice examen” met goed gevolg afgelegd en mag ik een unieke roepnaam gebruiken. Dat is PD1EG waarmee ik mij identificeer tijdens het zenden als gelicenceerd zendamateur.

Mocht dit je interesse zijn kan je het hoekje techniek bezoeken of meer specifiek de plek over SDR (Software Defined Radio) waar ik mijn mijn zend en ontvang ervaringen deel.

De verbindingen die je maakt worden vastgelegd in QSL kaarten die over en weer gezonden worden (op papier) dan wel via een digitale route zoals op de site van QRZ.Com.

73

Eelco de PD1EG

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie