Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Wild kamperen op de Peer Gynt weg

Toen we gister aankwamen op de camping konden we niet digitaal betalen, en we hadden alleen “oud” Zweeds geld bij ons. Ik heb nog geprobeerd om er toch de camping mee te betalen, maar daar trapten ze niet in. Vandaag is Eelco eerst naar Grebbestad gereden om geld te pinnen. En na het betalen zijn we weer teruggereden om het oude geld te wisselen voor nieuw, en om broodjes te halen voor de lunch. Onderweg waren nog wel wat campings maar die zagen er uit als een groot parkeerterrein voor campers, alleen maar witte daken met satellietontvangers er op. Bij Tanumshede even van de weg af om naar een grafveld te gaan kijken. De Schotten die hier waren gekomen om te plunderen, kwamen hier om het leven, de reden was niet helemaal duidelijk. Ze zijn in ieder geval volgens traditie begraven, samen met benodigdheden voor het volgende leven, en met een rechtopstaande steen er bovenop.

20170726104433

We pakten hier de snelweg weer op, dwars door Oslo. Voordat we langs het Mjosa meer gingen rijden, hebben we bij een ander meer langs de weg gegeten. En bij het Mjosa meer namen we de linkeroever. Het was daar wel mooi, grote witte huizen, maar ook een beetje saai.

20170726133424

In Lillehammer hebben we boodschappen gedaan en getankt. We waren klaar voor de Peer Gynt weg, dat is een tolweg, die we al eerder hebben gereden met de kinderen. In Follebu reden we het VVV al voorbij, maar we zijn toch maar even omgekeerd. Het bleek dat het net was gesloten, maar de vriendelijke Noorse vrouw deed gewoon weer open. Ze hielp ons vreselijk enthousiast, vertelde dat we overal gewoon mochten gaan staan, en ze vond onze slaapplaats op de eerste verdieping erg leuk. Zij sloot weer af en ging naar haar huisje in de bergen om verder te gaan met het schilderwerk.
Wij reden verder, bij Svingvoll richting de Peer Gynt Vej, en een stukje verder met de pin 80 NOK betaald voor de weg. Het eerste stuk was bezaaid met vakantiehuisjes, en appartementengebouwen. Niet helemaal ons soort vakantie, later werd het rustiger, en was het ook niet zo druk meer. We vonden een mooi plekje aan een meer, en we hadden de tent nog niet uitgeklapt of het begon te regenen.

20170726180036

Gelukkig was het een buitje, dus later konden we weer buiten eten, gezellig bij een Kerstboompje!

20170726190131

Later op de avond heeft het weer geregend, en zijn we binnen gaan zitten. Het is wel fris, maar we wachten nog even met het kacheltje.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie