Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Naar Zweden

Vanmorgen gedouched en vertrokken uit het WakeupCopenhagen hotel, we hebben de auto uit de Q-parking gehaald, dat was een parkeerplek waar we onze auto-met-tent (1.15 hoog) in konden parkeren. En daarna zijn we meteen maar begonnen met de vakantieroute, dus niet over de snelweg, naar Helsingor. Halverwege hebben we nog een echte Ikea tas onder onze auto meegenomen, die we er bij de benzinepomp weer onder uit hebben gehaald. Een keurige Deense meneer kwam ons er ook nog op wijzen dat er iets onder onze auto zat!

20170724_093830
Met een volle tank, mochten we snel de ferry op, en met een beker thee/koffie en een lekker koffiebroodje begon onze dag goed.
In Zweden wel het eerste stuk over de snelweg, bordjes gaven aan dat er ook een kustweg was, dus die wilden we op rijden. toen we van de snelweg afreden, zagen wij geen bordjes meer, wel een weggetje naar een natuurreservaat. Daar stonden wel 15 mannen op een rijtje op zalm te vissen.

20170725_123501

Weer terug in de auto, maar bij Traslovslage gingen we toch weer richting zee, we hebben er wat gerookte makreel met dille gekocht, bij de Ica wat broodjes en aardbeien. Omdat het er niet zo heel gezellig was, reden wij nog een stukje door tot Varobacka, waar we weer een natuurreseraat ontdekten waar we alles lekker konden opeten. We werden gewaarschuwd dat we er niet mochten zwemmen vanwege twee uitstromen. En toen we het gingen opzoeken, bleek dat we naast een kerncentrale hadden gezeten.

20170725_152848
We vervolgenden onze weg naar het Noorden, over de snelweg, tot aan Hamburgsund waar we langs de kust gingen rijden op zoek naar een camping. De campings waren vol, en zagen er niet heel gezellig uit, tot we bij Heljerod langs de weg een gewoon campingbord zagen, daar was nog plek. Zo nu en dan een auto die langs komt, verder is het rustig. (totdat er een enorme Zweedse camper recht voor ons neus parkeerde, en daarna een Noorse camper vlak naast ons kwam staan).

20170725_202121

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: