Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Peer Gynt en de setervej

Vanmorgen werden we niet gewekt door een koekoek, pwiet of kroekroevogel, helaas ook niet door de bellen van de schapen. Nee, we werden wakker van een klapperende tent en regenbuien. We hebben even geprobeerd het te negeren, maar zijn er toch maar uit gegaan.

20170727103359

Dus geen ochtendplons in het meer, geen ontbijtje aan het water, maar snel een cracker en joghurt. Daarna de tent ingeklapt en met koude handen en natte haren snel de auto in. Gelukkig was er na vijf minuutjes een fjellstue waar een kop koffie en thee konden drinken. Daarna een geocache gevonden, en een eindje verderop nog eentje. Het bleef regenachtig, en er hing een lage bewolking, echt heel ongezellig en koud. Het weerbericht voorspelde ook niet veel goeds, en we hadden al een soort alternatief bedacht. Maar zo nu en dan was het droog, en een enkele keer een klein zonnetje. Dus toch maar verder op de Peer Gynt weg hier en daar een uitje gemaakt.

2017072715402620170727124913

Bij Gala nog een keer wat lekkers gegeten en daarna reden wij de slagboom al weer uit van de Bomweg.
Een van de eerste keren dat we met de kinderen in Noorwegen waren hadden wij hier een hele mooie wandeling langs twee watervallen gelopen, maar die hebben we niet gezien. Bij Vinstra kwamen wij weer in de bewoonde wereld, en daar hebben we de Peer Gynt setervej gereden. Ook dat is een Bomweg, seter betekent boerderij. En hier kwamen we al snel bekende plekken tegen, zoals het Bolaug mannetje, de watermolen, en uiteindelijk zagen wij ook de watervallen. We hebben nog wat gecacht, en bij een meertje een boterham gegeten. Het weer bleef wel erg wisselvallig, soms zaten we in de dichte wolken, soms hadden we prachtig uitzicht.

2017072715322720170727153910

We gingen richting Otta, maar bij Kwam zijn we blijven steken op de Kirketeigen camping. Het is hier heel rustig en het is de hele avond droog gebleven. Na het eten nog een cache gevonden bij het Oorlogsmuseum, met de telefoon want de GPS is er plotseling helemaal mee gestopt! En terwijl wij het weblog verzendklaar maken, vallen de eerste spettertjes op de tent.

20170727151438

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: