Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

We nemen nog een ferry

We hebben lekker geslapen, en ook heerlijk gebadderd. Het water voelde hier al een stuk warmer aan, en je kon zelfs een stukje zwemmen. Het plan was om snel door Noorwegen heen te rijden, onderlangs Oslo, en dan ergens in Zweden nog een camping te pakken. Ik zette TumTum aan naar Helsingborg, omdat dat de ferry is die we terug willen nemen.Wij rijden vanaf de “camping” richting Drammen en Drobak volgens mij, maar ineens nemen we een rare afslag. En wat blijkt, TumTum heeft een ander idee. Hij stuurt ons naar Horten om daar de ferry te nemen naar Moss. En dat zonder eerst aan ons te vragen. Maar wij vinden het wel een goed idee eigenlijk. De ferry is een onderdeel van een snelweg, en het loopt gesmeerd. Volgens ons varen er 5 boten heen en weer.

blog2462blog2463

Het deint lekker, en na een krap half uurtje zijn we aan de overkant van het Oslofjord. En zo hebben we alle drukte verder ontlopen.

blog2464

Daarna de E6 af naar Zweden, bij Laholm zijn we even van de weg af gegaan om naar de zee te kijken. Het stormt nogal en het is echt even uitwaaien.

blog2465blog2466

We eten snel nog even een hamburger en rijden door tot Klippan. Dat klinkt bekend, maar meer van de Ikea bank dan dat wij er al eens zijn geweest. De route  naar de camping in Skaralid loopt vast in een woonwijk, maar via Google komen we op de goeie plek. We kiezen voor het veldje zonder stroom, en de hoge bomen houden de wind tegen. We staan tegenover de ingang naar het nationale park Soderasens, waar we straks nog even gaan kijken.

blog2467

blog2469blog2470

blog2471

TumTum zegt dat we morgen het beste over de brug kunnen rijden in plaats van de ferry Helsingborg-Helsingor, daar gaan we nog even een nachtje over slapen (maar het ferry idee van vandaag was wel een goed alternatief).

3 Responses to “We nemen nog een ferry

Geef een reactie