Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Van de ene hut naar de andere

Toen we wakker werden, roken we nog (of alweer) de vuurtjes die je op de camping mag maken. Op de kaart had ik twee opties gezien om vanaf een grote DNT hut een wandeling te maken.

blog2447

De eerste was Solheimstulen, we reden langs verschillende skipistes en huisjes, en slingerden langzaam naar boven. We begonnen natuurlijk weer met een flinke klim. Het pad was breed en heel goed te lopen. Daarna namen we een kleiner pad terug, en nu moesten we regelmatig slootje springen of snel door het moeras lopen zodat we niet teveel wegzakten. Het was een heel leuk stuk, door het moeras dus, langs een meertje en door de bosjes. Het was zo anders dan op de heenweg. Na ruim twee uur wandelen waren we weer terug bij de auto.

blog2448

blog2446

blog2445

blog2449

We hebben de jassen uitgetrokken, de mutsen afgezet, en zijn naar de volgende hut gereden. Dit was bij Imingfjell, een mooie grote hut, met restaurant. Maar helaas niet zo leuk en gezellig als gisteren. En wij hadden gedacht om hier ook nog een klein stukje te wandelen. Het werd een geocache met uitzicht op een stuwmeer. En ook dit stuwmeer was een heel stuk lager dan anders, en dat ziet er een beetje zielig uit. Bovendien keken we ook op een enorme dam, en dat is heel wat anders dan een mooie fjell.

blog2451

blog2452

We zijn verder zuidwaarts gereden. We kwamen wat bekende campings tegen, maar wilden eerst nog een stukje verder rijden. Vlakbij het dorp Veggli was in een parkje een zwembad gemaakt. Een grote rechthoekige bak die gevoed werd met het water van de waterval. Volgens de locals bestond het al sinds de zestiger jaren, en de kinderen leren hier zwemmen. Een heel leuk stukje waar we even wat hebben gedronken.

blog2461

blog2455

Daarna kwamen we wat mogelijke wildplekken tegen, en daar reden we natuurlijk eerst voorbij, om daarna te keren en te inspecteren. De mooiste was al bezet door twee Belgische motorrijders, een volgende was niet ideaal.

blog2456

blog2457

blog2458

We reden door tot Kongsberg, en dat was echt weer een grote stad. Stoplichten, een tunnel onder de stad door, en een heleboel nieuwbouw. We hebben nu een camping aan het Eikeren meer, we hadden gelezen dat het een goed alternatief is voor wildkamperen, wij hebben kennelijk een andere definitie van wildkamperen. Het is langs de weg, en daar rijdt van alles, grote wagens met gekapte bomen, en knetterende brommertjes. We staan in ieder geval in de luwte, want het waait behoorlijk. En we hebben het hele meer om morgen in te badderen.

blog2459

Track van de wandeling

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: