flyfishing and more

We zijn de poolcirkel over

Het water van de rivier overstemde het geluid van de werkzaamheden aan de E6, totdat om een uur of 8 een drilboor stenen ging vermalen. We zijn toen maar opgestaan, en na het ontbijt vertrokken we richting poolcirkel. Onderweg nog een paar keer moeten stoppen voor een wegversmalling. In Noorwegen bouwen ze aan de weg, maar ze laten altijd een stuk open, zodat je er toch altijd kunt blijven rijden. Onderweg zagen wij ook hoe ze met een enorme borstel de bergen aan het afstoffen waren.

image1458
Bij de poolcirkel hebben we twee geocaches gevonden, de andere hadden we jaren geleden al gedaan. Daarna een stukje omhoog gelopen, en langs de twee nieuwe wereldbollen gelopen.

image1460

De zon scheen lekker, en er staat een stevige wind. Het zou leuk geweest zijn als Eelco hier een Arctic char zou hebben gevangen, maar dat lukte niet. In het restaurant hebben we de verdere route bepaald. We laten het bordercrossen even voor wat het is, en gaan richting de Lofoten en Vesteralen. Misschien gaan we bij Riksgränsen nog even naar Zweden om bij Abisko te kijken hoe het er met de herfstkleuren is.
Voor vandaag gingen we richting Fauske, de camping ligt daar een beetje beschut. En dat is fijn want het waait vreselijk en het gaat vannacht regenen. Het eerste stuk nog steeds over de E6, en bij Rokland een stukje via een kleinere weg. Onderweg hebben we zo nu en dan even gestopt om naar het water te kijken, of er over heen te gaan met een spennende hangbrug.

image1463image1462

We waren vroeg in Fauske, hebben boodschappen gedaan, en wilden daarna nog bij een authentieke boerderij gaan kijken bij Sjonsta. De weg er naar toe bleek drie tunnels te bevatten die allemaal ruim 2,5 km lang waren! We hebben de auto aan het beging van de weg gezet, en zijn gaan lopen. Dit had achteraf niet gehoeven. We kwamen een man tegen die de boerderij en de brug aan het opknappen was. Hij heeft ons in gebrekking Engels het een en ander uitgelegd. Hoe ze de daken maken, en dat er vanaf deze boerderij in 1800 een boot naar de Lofoten voer.

image1456image1457

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: