Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Een stevige klim en een camping aan de E6

We begonnen vandaag met een flinke wandeling naar boven. Vanaf de camping eerst met de auto halverwege naar een parkeerplek. Van daar af naar de skilift van Laxfjallet, en toen nog een stukje doorlopen naar de bijzondere steen. Die lijkt elk moment weg te kunnen rollen, maar die ligt er al jaren zo. De terugweg deden we anders, langs het meer om wat te vissen, en verder een wat glooiender pad terug naar de auto.

image1449
We reden verder over de Bla Vagen, en bij Hemavan hebben we boodschappen gedaan. En daar konden we ook even wat drinken op een terras met prachtig uitzicht op de bergen. Verder richting Mo i Rana in Noorwegen, onderweg nog wat watervallen en we hebben langs een van de meren een broodje gegeten.

image1451

Op de grens hebben we nog heel goed moeten zoeken naar de cache, die lag erg goed verstopt. De Bla Vegen gaat in Noorwegen verder, en net over de grens hadden we al weer de eerste Noorse  tunnel.

image1445

We waren op zoek naar een camping waar we 7 jaar geleden in een hut hadden geslapen. Die was in Storforshei, en TomTom bracht ons daar via landelijke weggetjes heen, zodat we niet via de grote stad Mo i Rana hoefden. De camping was sinds dit jaar gesloten. In Krokstrand was ook een camping, en noodgedwongen moesten we over de grote E6 rijden. Hier zijn ze druk mee bezig, en regelmatig moesten we in colonne rijden omdat er maar één rijstrook beschikbaar was.

image1452

De camping was bijna verlaten, maar ligt prachtig aan de rivier. De werkzaamheden aan de E6 zijn hier echter nog in volle gang, we hebben al een paar keer een toeter gehoord, en wij hoopten dat dat het einde van de werkdag betekende.
Na het eten zijn we nog even naar de waterval gelopen, en Eelco heeft een vuurtje gemaakt.

image1455

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie