Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Wandelen in de zon, rijden op Bomvegen

Het heeft geregend vannacht! Een lekker fris buitje, alleen onze sandalen waren nu niet droog geworden. We hebben ze ook weer aangetrokken toen we ons in het meer gingen wassen.

blog1795

Lekker opgefrist hebben we ontbeten, en rond het middaguur zijn we vertrokken van deze prachtige plek. De volgende stop is Roros, maar niet over de grote wegen natuurlijk. Eerst reden we weer langs de Isterfossen, daarna richting Roros. Maar halverwege de weg pakten wij de Gradalen, waar we de bomweg Flensdalsvejen opreden. Netjes 70 Noorse kronen in het envelopje gedaan, en rijden maar. Ook hier hadden we al eens gereden, maar met een snijdende koude wind. Nu konden we lekker eerst wat eten, en daarna een stukje omhoog lopen. Bij het aangegeven paadje stonden wel 6 Noorse auto’s, maar we zijn  slechts 2 mensen onderweg tegen gekomen. Het pad eindigde ergens bij een grote steen.

blog1791

Daarna zijn wij nog een stukje verderop gelopen, want er is natuurlijk altijd weer een hoger punt waar je naar toe kan. We liepen door het rendiermos dat hier zo droog was, dat het knarste onder je voeten. Een prachtig uitzicht over een heel breed dal.

blog1792

Het was lekker warm en we waren blij dat we weer de auto met airco in konden.
Na deze weg, was er nog een kleine omweg naar Roros, eerst reden we een erf op. Daarna werd de weg een paadje met gras in de middenberm zodat de onderkant van de auto nu goed gepoetst is. Toen kwam er tot drie keer toe een hek dat we open en weer dicht moesten doen.

blog1793

Maar het was er prachtig, we reden langs een groot meer. Omdat het rond zes uur was, hebben we snel boodschappen gehaald bij de Kiwi, waarna we naar de ons bekende Roste camping zijn gereden. We hebben nu een heerlijke avondzon, en Eelco gaat straks na het eten nog even de Glomma op om te vissen.

blog1794blog1796

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

4 Responses to “Wandelen in de zon, rijden op Bomvegen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: