Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een meer, een top en weer terug bij af.

Vanmorgen hebben we in het Femundenmeer gelegen om wakker te worden, het mocht geen zwemmen heten, want het was echt een paar keer het water in en er snel weer uit. Toen op weg naar Drevsjoe om bij de Joker inkopen te doen, en van daaruit naar het Vurrusjoen om wat te drinken en onze lekkere broodjes te eten. Daarna weer terug naar Drevsjoe, want er waren geen wandelpaden in de buurt. Er liepen verschillende routes en wij kozen voor die naar de Valaberget, ongeveer 4,5 km. Het zonnetje scheen, en de wandeling begon over een grussweg, en  na een boerderij gingen wij het bos in, en liepen weer op een prachtig paadje, soms verwisseld door planken omdat de ondergrond erg drassig was.

blog1787

Boven gekomen was er een hut, die op slot was. De sleutel hing boven de, dus wij hebben toch maar even binnen gekeken. Het was een mooi ingerichte hut, tafels met kleedjes en kaarsjes, snuisterijen aan de muur, en natuurlijk een fornuis, een kolenkachel en een enorme voorraad aan tussendoor-repen en koffie. Daarbij de prijslijst en een doos waarin je het geld kon doen voor datgene dat je had genuttigd. En natuurlijk het Hytte-bok, het boek waar je iets in kan schrijven. Dat heeft Katja ook maar even gedaan. Deze traditie bestaat al heel lang en het is leuk om eens in oude boeken te snuffelen.

blog1784
Nadat we even hadden uitgerust, wandelden we weer terug naar de auto, onderweg stond er nog een rendier in het bos. Maar het is heel vreemd, elke jaar zien we hier hele kuddes rendieren rondbanjeren. Maar dit jaar hebben we er pas een stuk of vijf gezien, en allemaal alleen. Beneden hebben we even avondeten gehaald, en daarna zijn we weer terug gereden naar de plek waar we gister ook hadden gestaan. Er mag niet gemotoriseerd gekampeerd worden, wat is uitgelegd met twee plaatjes, een camper en een caravan, en wij nemen het voordeel van de twijfel. Onze daktent is tenslotte geen camper, en ook geen caravan.

blog1788
Wij hebben ons eerste even in het meer gewassen, want we waren nogal bezweet geworden van de wandeling naar de top. En net liep er gelukkig toch nog een klein rendier knorrend voorbij, later zagen wij ook de moeder erbij.  Weer een prachtige vakantiedag.

blog1789

blog1790

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: