Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Veel toeristen, veel tunnels en bochten en heel veel regen

We willen jullie even laten weten hoe wij de laatste dagen zijn doorgekomen, en dat het goed met ons gaat. Meerdere lezers vroegen zich af of wij wel wisten dat Hans in Scandinavië voor regen, wind en veel overlast zorgt. Om met dat laatste te beginnen, wij zitten veilig op een camping, we staan in de luwte van de bomen, de wind valt mee, maar de regen valt de hele dag gestaag. We zitten gezellig in de tent te lezen, te breien en te puzzelen.


We zijn gister de Birkelund camping afgereden, nadat we vrolijk naar de andere Nederlanders hadden gezwaaid. Het was een beetje mistig weer en we reden op de weg waar we de vorige keer vlak voor een tunnel waren gestopt om te wandelen. Die wandeling ging naar de Geiterygghytte. Nu stopten we aan de andere kant van dezelfde tunnel, om weer naar de hytte te lopen, maar via een andere route. Je moet deze hut ook weer lekker op je sokken in. Deze keer hadden ze lekkere kanelbuller, en het was warm en gezellig. Omdat de heenweg vooral over een keurig pad liep, wilden we terug over wat kleine paadjes, wat eindigde in een behendige overtocht over een riviertje. Gelukkig hebben ze hier veel stenen in het water liggen.

We wilden weer op de Auerlandsfjellet kamperen, en daarvoor reden we via een heleboel tunnels en haarspeldbochten (en haarspechtbochten in de tunnels) bij Grimseter eerst omhoog en later weer beneden. We reden bij Auerlandsvangen de oude weg op (en niet de 24 km lange tunnel in), en hier reden we een file in! Het is een smalle weg met haarspeldbochten, en bovenaan is de Stegastein, daar kan je op een glazen plateau naar het fjord onder je kijken. Heel spannend, en dat wil natuurlijk iedere toerist. Wij hebben dat al vaker gedaan, en bovendien was de parkeerplaats overvol. Toen we eenmaal boven op de fjell waren, zagen we dat “ons eigen weggetje” waar we eerder in gingen om te kamperen, was afgesloten voor kampeerders.

Maar er zijn genoeg andere plekken om langs de weg te gaan staan. Bij een plek vlakbij een meertje en een ijsvlakte (en vlakbij een andere plek een paar jaar geleden) zijn we ons kampement gaan opzetten. En wij waren niet de enige die het mooi vonden, regelmatig stonden de auto’s bij ons in de voortuin. Rond acht uur werd het rustig, heel rustig en koud. Maar dat is leuk voor het temperatuur-souvenir dat Katja aan het borduren is (elke dag een cirkeltje met de koudste en warmste temperatuur van de dag, elke 2 graden heeft een eigen kleurtje).

In de avond heeft Eelco in het meer verderop gevist, helaas wilden ze niet erg bijten maar hij wist er toch nog twee te vangen.

Katja is er nog even naar toe gelopen, over grote keien en langs kleine beekjes. Op de terugweg werden we beloond door een prachtige rode lucht.

In de vroege ochtend begon het te regenen en te waaien, we hebben ingepakt en hebben op de ferry Fodnes-Manheller een wafel als ontbijt gegeten.
Verder vandaag dus de hele dag regen, waardoor we niet veel anders hebben gedaan dan gereden, langs gletsjers en fjorden, getankt, onderweg gegeten langs een fjord, en plannen gemaakt en weer gewijzigd. We zitten nu dus op een camping in Hornindal. Het plan voor morgen wijzigt met het uur, dus wat we morgen gaan doen, lezen jullie de volgende keer.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie