Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Khumaga camp site

Van Maun (waar we onze boodschappen voor 5 dagen gedaan hebben) naar onze nieuwe camp site “Khumaga” in het Makgadikgadi national wild park. Een eenvoudige rit over TAR tot we bij de pont zijn. Deze pont wordt veel over geschreven en zou spannend zijn. Het is een kleine pont met twee buitenboordmotoren een voor heen en heen voor terug. (We gingen om de beurt over waarbij je in het midden een stukje op moet rijden om het gewicht anders te verdelen.

DSC_0261 DSC_0281

DSC_0283 DSC_0284

Hier lekker een lunch gehad en daarop in het park rondgereden. Hier zagen we al snel grote hoeveelheden zebra’s van en naar de rivier gaan om te drinken. Daarnaast kudo’s , olifanten, gnoes en wildebeesten.

DSC_0273 zebDSC_0196

roodDSC_0204 gnoeDSC_0202

Toen we terugkwamen stond er een olifant op “onze plek” lekker wat struikjes te eten.

fantDSC_0213 fantDSC_0212

fantDSC_0214 fantDSC_0215

Het uitzicht over de rivier is echt fantastisch, de droge zijkanten en dan groen en water.

DSC_0219

2-10-2014

Vanochtend zijn we naar Nxau park gegaan op zoek naar grote katten. De rit was best lang en toen we op het park aankwamen bleek dat de waterhole nog eens 50 km rijden was over het zand. Na wat overleg kwamen we tot de conclusie dat dit dermate veel tijd in beslag zou nemen dat dat niet de moeite is. De rit naar de gate van het park was op zich al een behoorlijk eind. Tijdens deze rit hebben we wel een grote groep zebra’s gezien, en  olifanten. Langs de kant van de weg lagen ook de nodige karkassen. Hierdoor was er toch het idee dat er dieren moeten jagen. Helaas ondanks het gespeur geen grote katten kunnen vinden. Na de gate gekozen voor een rondje terug over TAR en een gravel road, echter deze bleek late afgesloten ivm het hoge water. Dan maar weer via onze “pont route” terug naar de camp. Hier een lunch gedaan en daarna heeft iedereen even gerust. Cecille en ik hebben vervolgens een brooddeeg gemaakt om in de avond in het vuur te bakken. Rond de namiddag zijn we opnieuw langs het water gaan rijden en toen hadden we meer succes. Bergen zebra’s,  nijlpaarden, gieren, kudu’s, springbokjes, giraffen, olifanten, muishond en een jakhals moeder met twee kleintjes.

gnoeDSC_0202 zebDSC_0196

DSC_0290 DSC_0303

In de avond hebben we ons eigen brood gebakken in het vuur en twee pannen. Het beslag hadden we zelf gemaakt met melk, gist, zout en bloem. De stuctuur was redelijk, het zout iets te weinig maar het was spannend en… eetbaar!

DSC_0304 muishondDSC_0233

 

De foto’s in de blogs graag met respect voor mijn copyrights behandelen, wil je mijn foto’s gebruiken laat me dit even weten.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: