Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De Noorse wildmarksvegen

Vanmorgen hebben we gebadderd in het meer, en ons afgedroogd in de muggenvrije zone. We hebben namelijk een Myggskudd gekocht, dat is een apparaatje dat je vult met een gaspatroontje dat een element verhit, wat een antimuggenstofje afgeeft. We leggen het op de grond tussen ons in, en er komt geen mug meer in onze buurt.
Eenmaal ingepakt zijn we richting Noorwegen gereden, we willen naar de semi wildplek bij het Borgefjell. We rijden eerst nog langs een Zweeds meer, waar we bij Viken de prachtige kapel gaan bezichtigen (en een geocache vinden).

blog2191blog2196

Langs de weg nog steeds prachtige lupines, die er na de grens opeens niet meer zijn. Daarna rijden we door via een mooie weg langs het Limingen meer in Noorwegen. En namen de één-baanstunnel.

blog2184

In de verte zien we heel veel plekken sneeuw op de bergen liggen. Even later rijden wij daar zelf tussen. Op een parkeerplaats zien we gemarkeerde wandelingen. Het is echter 26 graden, met een brandende zon, en in de verte horen wij onweer. We lopen even naar een stuk sneeuw en gaan dan snel weer de auto in.

blog2211blog2205

Even later zien we een moeder eland met twee jongen in de wei, ze is heel alert en ze lopen snel het bos in.

blog2220blog2221

Bij Namskogan gaan we boodschappen doen, en als het cafe niet net dicht ging, dan hadden we daar nog wat gedronken. We reden langs Majavatn, en de overgang naar het Noorden van Noorwegen. Deze plek herkenden we, terwijl we ons eerder hadden afgevraagd of we hier wel al eens hadden gereden. Uiteindelijk de Noorse wildmarksvegen opgereden, waar we op de camping aan kwamen. Onze plek, waar we al twee keer eerder hebben gestaan, was bezet, maar helemaal achteraan (onze specialiteit) was ook een goeie plek. De badkamer zal hier wel wat rustiger zijn, want de rivier staat vreselijk hoog en gaat enorm tekeer, en wij lopen zo naar een rustig stukje water.

blog2223

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: