Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een drukke, warme, lange dag

We hadden de wekker gezet, maar door het geluid van de rivier hoorden we die bijna niet. Het was al bloedheet, en we hebben ons even snel gewassen in het ijswater van de rivier. We gingen het rondje Simskardet lopen, dat hadden we al eens eerder gedaan, maar nu de andere kant op, en met heel veel water.

blog2226

Onderweg moesten we zo nu en dan door een riviertje waden. En gelukkig hingen de bruggen hoog genoeg om droog over te komen, wel spannend zo’n wiebelbrug over het kolkende water.

blog2246

Onderweg werden we vergezeld door taiga-gaaien. De jongen vlogen heen en weer.

blog2248blog2247

Een hele mooie tocht, en na ruim 8 km en 3 uur lopen waren we blij met airco in de auto. We reden langs het Fiplingmeer, waar we bij “Antons plass” hebben gevist en wat gedronken. (Anton was de melkboer die de melk van de boeren met een boot ophaalde. En toen een weg werd aangelegd, heeft Anton zelf van de weg naar het water een pad gegraven. Op deze plek kan je heerlijk zitten, en een geocache vinden). We wilden gaan zwemmen, maar dat werd een heel kort rondje, want het water was ook hier ijskoud. De handdoeken en wij waren wel heel snel droog door de warmte.

blog2254

Na deze welkome onderbreking reden we verder noordwaarts via de Vildmarksvei. Deze weg is smal met heel veel bochten, en was een stuk langer dan we hadden verwacht en ons herinnerden. We hadden ook hier weer prachtige uitzichten over de besneeuwde bergen.

blog2255

Onderweg nog de boodschappen en een ijsje gekocht. Aan het eind werd de weg wel wat breder en reden wij Korgen in. Hier hadden we al eens eerder op de camping gestaan. Nu is het er veel drukker, vrijwel allemaal campers en caravans, maar heel erg rustig. Wij zitten nu buiten, Eelco heeft net nog even in de rivier gezwommen, en alle andere kampeerders zitten binnen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: