Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een stengt grinda

We werden wakker met een graad of 26, en we hebben het heel rustig aan gedaan. Gister hadden we het plan gemaakt om naar de Rabothytte te lopen. Een hut waarvandaan je naar de Okstindan gletsjer zou kunnen. Inderdaad…zou kunnen, want de weg was afgesloten. `

blog2259

Geen idee waarom, maar we konden niet naar boven. De weg tot het hek was prachtig en ook hier hadden we een woeste rivier die vanaf de berg met verschillende watervallen naar beneden kwam denderen.

blog2260
In de folder van de omgeving stond dat het stadje Hemnesberget erg leuk was, en daar zijn we toen heen gereden. Het was ook een leuk plaatsje, met een haven en met mooie huisjes, oud en modern en heel goed onderhouden. We hebben er geluncht en zijn weer teruggereden.

blog2261blog2262

Noren houden er van om alles te classificeren, de meest noordelijke stad, of het op twee na grootste meer. Dit was dus het eerste fjord van onze vakantie!
Voor vanavond werd regen en wind voorspeld, dus wilden we een beetje beschutte plek voor de nacht. Eerst reden we via Korgen de Blodveien op. Deze is aangelegd door krijgsgevangenen in de tweede wereldoorlog.

blog2263

De E6 gaat via de tunnel, maar boven over is meestal leuker. Halverwege de Korgfjellet is een motell met hutten en een restaurant, een een prachtig uitzicht over de gletsjers Svartisen aan de ene kant en Okstinden aan de andere. We hebben eerst een stukje gelopen, langs wat meertjes en langs de sneeuw, die hier op een paar plekken ook nog ligt.

blog2267blog2266

En vanaf daar op zoek naar een goeie nachtplek. We hoopten op een goeie plek langs een meer, daarna langs een rivier, omdat daar vaak visplekjes zijn waar je goed kan staan. We hebben een paar plekjes bezocht maar het waren geen goede plekken. Uiteindelijk zijn we rond 8 uur neergestreken Bobilplass (voor campers) bij het Fustvatnet in de buurt van Mosjoen.

blog2269

Ondertussen was het gaan regenen, en hebben we in sneltempo de tent uitgeklapt. We zitten nu in de tent, het regent niet meer zo hard, en de temperatuur is enorm gedaald (ik heb een trui aan gedaan). Vannacht slapen we vast heel erg lekker.

blog2270

2 Responses to “Een stengt grinda

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: