flyfishing and more

Van de ene fjell naar de andere.

We werden vanmorgen wakker met de zon op de tent, en we hebben ontbeten in de schaduw. Daarvoor hadden we eerst verse broodjes en een lekker broodje bij de buurtsuper gehaald. Een lekker broodje was deze keer een Wiener met bessen erin. Op ons gemak gedoucht in het zeer oubollige, maar schone toiletgebouw. De camping was nog steeds voor ons alleen. Na het inpakken reden wij de weg naar Geilo op, gelukkig hadden we eerst goed de kaart bestudeerd, anders waren we bij Geilo de verkeerde kant opgereden.

blog1054

Het was een mooie rit, Geilo zelf zijn we doorgereden. Daarna via Hol naar Auerlandsvangen. Hier gingen we eerst de fjell op. Onderweg zijn we nog even naar een waterval gaan kijken, waar een heerlijk verkoelende nevel van af kwam.

blog1056

Daarna moesten we via diverse tunnels het dal weer in. In Auerlandsvangen hebben we eerst even getankt, naar de schepen gekeken, en boodschappen voor vanavond gedaan. We zijn in plaats van de 25 km lange tunnel, de oude Auerlandsvegen opgereden. Een spannende rit, omdat wij de berg op moesten, en er veel verkeer liever naar beneden ging.

blog1055blog1058blog1057

Op zich geen probleem, maar wel als er stukken maar eenbaansweg zijn, en er ook hele grote caravans rijden. Bovenop de fjell wilden we eigenlijk wel wild kamperen, maar dat is toch lastig omdat je natuurlijk wel een leuk plekje wil hebben. We hadden twee opties langs de weg laten liggen. Maar er ging ook een weggetje naar een soort zendmast. Daar stond al een camper, maar wij gingen daar een heel stuk vandaan bij een meertje staan. De tentharingen heeft Eelco met een hamer in de grond geslagen, en we hebben een leistenen vloer! De schapen lopen in onze tuin. Voordat we naar bed gaan, kunnen we nog even bij de sneeuw gaan kijken. En we hebben al een slaapzak extra op het bed gelegd. Nu is het nog lekker, maar het zal vannacht wel een stuk afkoelen hier boven.

blog1059
Het kan zijn dat jullie deze keer het log wat later lezen omdat de internet verbinding hier ook niet al te best is.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: