Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Wandelen, vissen en weer terug naar onze kampeerplek.

We werden pas na negen uur wakker! Het was zo stil, zo nu en dan een vogeltje, en in de verte de bellen van de schapen. En na een uitgebreid ontbijt met een gebakken eitje, zijn we verder gereden richting Laerdal. Nog steeds op de Auerlandsvegen. Hier en daar heeft Eelco geprobeerd om een visje te vangen, wat een paar keer ook goed gelukt is.

blog1062

blog1073

Ondertussen is de sok die Katja aan het breien is, al een heel eind gevorderd.
Hierboven op de fjell is geen winkel of restaurant, dus moeten we het vandaag met onze eigen voorraad doen. We hadden geen brood meer, dus vielen we aan op de wafelmix, simpel uit een zakje (water en gesmolten boter erbij). Het idee was goed, en volgens ons was het beslag ook goed. Maar de wafels kwamen niet goed uit het ijzer. Het was best lekker, maar wel een beetje gedoe om het ijzer met sneeuw weer schoon te krijgen.

blog1067

Als nood hebben we een zak met Polarbrood bij ons, dus die dik belegd met kaas en jam (zodat ze nog een beetje lekker smaken).
We hebben ook een stuk gelopen, eerst een lekker klimmetje naar boven, daarna naar beneden voor een riviertje en meren. Onderweg schrokken wij doordat een hoen met kleintje ineens opvloog. Die vogels waren zo goed gecamoufleerd, je zag ze echt niet op de rotsen zitten. Op de terugweg een praatje gemaakt met een Noorse jager die op weg was naar een hut. Het valt ons op dat er nog zoveel sneeuw ligt, dat was tien jaar geleden zeker niet zo, maar ik geloof dat we er toen ook pas in augustus waren.

blog1063

blog1064

Het wildkamperen was zo goed bevallen, dat wij weer op zoek gingen naar een plek. Maar al snel daalden wij het dal al weer in. Dus… de auto gekeerd en terug naar onze plek van gisteren. Helaas was die al bezet, maar we konden de weg nog een heel eind oprijden. Uiteindelijk weer een heerlijke plek gevonden. Geen meertje in de buurt, maar een prachtig uitzicht. Het is wel een stuk frisser dan de voorgaande dagen, zo tussen de 13 en 20 graden. En er stond een stevige wind toen we de tent uitklapten, maar die is al een stuk minder. Na de forel met aardappelsalade en groenten gaan we lekker binnen zitten. En misschien wel met het kacheltje aan.

blog1074

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie