Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Een rondje Sognefjord.

Vannacht hebben we heerlijk geslapen, het was wel heel erg koud toen we naar bed gingen. Toen ik om half vijf wakker werd was het nevelig, maar de zon was al een beetje te zien. En toen wij wakker werden was het fris, en bewolkt. Op ons gemak hebben we ingepakt, en terwijl wij van onze plek op de fjell wegreden begon de zon te schijnen. Eelco heeft nog even geprobeerd een forel te vangen op dezelfde plek als gisteren, maar dat lukte niet.

blog1077blog1078

Daarna helemaal het dal in, tot aan Laerdal. Daar waren we ook al eerder geweest, en in het oude centrum Laerdalsoyri. Lieve, oude huisjes aan het fjord. We hebben er wat gedronken en een wafel gegeten. Bij de auto ook snel mijn trui geruild voor een hemdje, en de sandalen weer aangetrokken.

blog1075

Het plan was om via de gletsjers richting de kust te rijden. Maar toen we op de kaart keken zagen wij een mooie weg die weliswaar een stuk zou omrijden, maar vast ook heel mooi zou zijn. Onderweg heeft Eelco in het Sognefjord zijn hengel uitgegooid.

blog1076

En ondertussen heeft Katja de 10 jaar oude kaart van Midden Noorwegen geplakt met plakband op de vouwen, omdat die al aardig doorgescheurd waren. Via Ovre Ardal namen wij de Tindevegen naar Turtagro. Het was een prachtige weg, aan het begin een aantal zeer steile haarspeldbochten. Als snel zaten we hoog boven het fjord, helaas waren er weinig plekken om even een foto te maken. Boven was een skigebied, en na de bom (die we met de creditcard moesten betalen) gingen we weer verder. Hier was het landschap uitgestrekter, en bij de Berdalsfjell hebben we de auto neergezet, en zijn naar de top gelopen. Daar hadden we een prachtig uitzicht op de gletsjers in de verte en beneden zagen wij Skjolden liggen. Aan een prachtig azuurblauw meer, en het fjord.

blog1080blog1079

Ondertussen was het al na zessen en waren wij op zoek naar een camping. Er waren campings genoeg, maar die lagen óf te dicht langs de weg, of wij vonden ze niet leuk. Op een gegeven moment hadden we een camping gevonden, maar die was echt al helemaal vol. We konden terug naar een eerdere camping, maar liever reden we door. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen op de camping van Kjornes. Het is een hele mooie camping, vooral het tweede stuk aan het fjord is erg leuk. Wij zijn alleen niet meer gewend aan een camping waar je moet wachten voor de wc, douche of afwas. En toen we na het eten op de kaart gingen kijken waar we morgen heen zouden gaan, zagen we dat we hier vanmorgen ook meteen naar toe hadden kunnen rijden. Maar dan hadden we niet zo’n mooie dag gehad.

blog1081

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie