Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

We zijn weer thuis

Vrijdagochtend, na een koude nacht, vertrokken wij rustig vanaf de camping. We hadden gezien dat er een afsluiting op de E6 was, en omdat we toch liever niet over de snelweg rijden, kozen wij voor de route over weg nummer 4. Dat was een mooie route. Onderweg het restje zalm als lunch gegeten.  En we hebben ook nog even bij de Rotnefossen gekeken, de Molledammen. Een waterkrachtcentrale, geen echte toeristische attractie, maar leuk om naar te kijken.

image1698

image1696

image1697
Onderweg bleven we speuren naar eventuele elanden in de weitjes, maar we zagen ze niet. We kwamen Oslo via een andere kant binnen, en we konden netjes aansluiten op de E6, die ons verder naar Zweden zou brengen. We hadden hier weer lange tunnels met ondergrondse afslagen, en bovengronds moesten we weer stoppen voor verkeerslichten.
In Goteborg was het erg rommelig met nog steeds de wegwerkzaamheden in het centrum. En toen we bij de Stena ferry aankwamen, was het daar ook vreselijk druk. In tegenstelling tot wat wij de laatste week gewend waren. Het was duidelijk, onze vakantie is afgelopen, het echte leven gaat weer beginnen.
Er stond een stevige wind, wat maakte dat het eerste deel van de overtocht nogal wild was. Gelukkig ging halverwege de nacht de wind liggen, en kwamen wij rustig aan in Kiel.

image1699

We hopen dat jullie ons de stijl- en taalfouten willen vergeven die we ongetwijfeld de laatste vier weken hebben gemaakt. Ook willen wij even een rectificatie doorgeven, de kraanvogels die wij zagen overvlliegen, ik geloof dat het bij de zeven zusters was, zijn hoogstwaarschijnlijk toch ganzen geweest!
En ondanks dat er boven de stukjes staat dat Eelco ze heeft gemaakt, heeft Katja meestal de tekst geschreven. De foto’s zijn vooral door Eelco gemaakt, en hij heeft er ook voor gezorgd dat het geheel op de website kwam.

Hierbij willlen we jullie ook bedanken voor het meerijden van de ruim 5000 kilometers, het meekijken naar walvissen, muskusossen, elanden, kraanvogels (en ganzen), bruinvissen, rendieren, het Noorderlicht, grenspalen  en een sneeuwstokauto. En voor het meevinden van de 45 geocaches.

image1700

Tot volgend jaar!

Groetjes Eelco en Katja

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

4 Responses to “We zijn weer thuis

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: