Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Via Finland naar Noorwegen.

Vandaag was een veel betere dag. Het regende wel, maar veel minder dan gisteren. We hebben vanmorgen in de kök gegeten, alles stond daar om te gebruiken, dus we hoefden niets uit onze auto te halen. Daarna het dorp uit om over de brug Finland in te rijden. Dit hebben we een paar jaar geleden ook gedaan, en toen we de bordjes langs de weg zagen staan naar een eettentje, wisten wij al waar we uit zouden komen. Ook deze keer natuurlijk een Fika gegeten, dat hier vast heel anders heet. De Finse taal lijkt niet op Noors of Zweeds, maar gelukkig spreken ze hier ook Engels. We hebben een pannenkoek met cloudberries gegeten. En we hebben ook gerookte røye (bronforel) en rendierbief gekocht.

blog1676

blog1677

De vis is onderweg voor een groot deel op brood gegeten. Daarna reden wij door een heel weids Finland, langs een vogelkijkhut, en wat kleine dorpen.

blog1685

Onderweg veel plekken waar de Sami hun rendieren bij elkaar drijven, maar we hebben geen enkel rendier gezien.

blog1686
Bij de Fins/Noorse grens moeste wij onze Corona app laten zien. En die moest eerst ge-update worden! Dat was wat lastig met slechts 2G ontvangst. Die van Katja was al binnen en uiteindelijk heeft Eelco met het 4G van een militair die de controles deed, ook zijn code kunnen laten zien. Wij waren in Noorwegen!
Omdat in Finland en ook Noorwegen de Corona besmettingen weer oplopen, zijn de mondkapjes weer tevoorschijn gehaald.
In Kautokeino zijn we naar het Juhl’s zilvermuseum geweest. Dit bestaat al sinds 1959, is een heel mooi pand, waar veel Sami kunst en gebruiksvoorwerpen te zien zijn. En ja kan in de werkplaats kijken waar de zilveren sieraden worden gemaakt.

blog1687

blog1689

Daarna richting Karasjok, onderweg was het ook heel mooi, maar het ging weer behoorlijk regenen, dus zijn we daar de auto niet uit geweest. In Karasjok wisten we een camping, en vanwege het weer toch besloten om een hut te nemen, en laat die nou een sauna hebben!
We hebben even boodschappen gedaan en de daktent laten uitwaaien tussen de buien door. Daarna het huisje in gebruik genomen, er is ook een afwasmachine.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: