Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Een warme dag, en we zijn weer op bekend terrein.

Vanmorgen werden we rond vier uur gewekt door de meeuwen, maar we konden gelukkig nog even slapen. Het zonnetje scheen en we konden op het randje van de haven onze koffie en thee drinken voordat we verder reden. We gingen vandaag wel naar Midsund, eerst wat boodschappen gedaan, en toen met een ferry vanaf Brattvag naar Dryna. We hebben alle auto’s voorbij laten gaan, en we zijn eerst wat gaan eten op de punt van het eiland.

blog1125

Toen Eelco een visje ging vangen zag Katja dat er ook een wandeling naar boven ging.

blog1121blog1122

Wel weer een uitdaging natuurlijk, maar een Noors echtpaar dat naar beneden kwam, liet weten dat het echt een gemakkelijke wandeling was. Ze hadden gelijk, door het bos kwamen we boven bij een moerasachtig land, waarin veel mooie planten en grote keien. In de berg was de Franse grot. Hierin hadden 4 ontsnapte Franse gevangenen tijdens de oorlog gebivakkeerd. Met hulp van de lokale bevolking. Daar vonden we ook nog een geocache, evenals een tweede die bij de ferrykade lag.

blog1126blog1132blog1131
Wij gebruiken het kaartenboek van Noorwegen en in de kantlijnen schrijf ik belangrijke dingen als een camping die er wel, of juist niet meer is. En ook mooie plaatsen om te wandelen of te vissen. Nu zouden we ergens komen waarvan we dachten dat we er wel zouden kunnen kamperen. Dat was helaas niet mogelijk, wel konden we daar even zwemmen. Het was ruim 20 graden, dus lekker om even af te koelen. Het was helemaal niet diep, en lekker water, maar toen we verder gingen, was het echt vreselijk koud. We zijn dus alleen even een eindje gaan pootjebaden.
De camping die we toen op het oog hadden was aan het fjord, maar het was er helemaal vol. Dat was jammer, want nu moesten we weer verder, en dat betekende dat we weer van het eiland af moesten. Eerst maar een ijsje gegeten en toen met de ferry naar Mordal, en van daaruit naar camping Bjolstad. Daar zijn we al een paar keer eerder geweest. Het is hier ook weer drukker dan we gewend zijn, maar het is dan ook voor iedereen vakantie!Vanavond eten we vis, 1,5 kilo om een filet van te snijden en de meeuwen hebben ook een goede maaltijd aan het afval. Vanavond heeft Eelco ook nog een makreel gevangen en gerookt, die we morgen lekker op brood kunnen eten.

blog1130blog1129

blog1133

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie