Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

auw auw auw.

Vanmorgen kostte het heel veel moeite om het laddertje af te komen, spierpijn in de bovenbenen! Het dal was nog steeds mooi, en het veranderde met de minuut. Als de wolken wegdreven kwam de gletsjer tevoorschijn, en dan ineens hing er weer een wolk boven het meer. En een enkele keer kwam ook het zonnetje tevoorschijn. Nadat wij de trollen van de camping hadden vereeuwigd, zijn we het dal uitgereden en naar Stryn gereden, daar wilden wij een klein weggetje naar het noorden nemen, maar TomTom ging daar niet in mee.

blog1113blog1114

Uiteindelijk bleek dat die weg helemaal niet bestond! Dat was jammer want nu moesten we naar Orsta over de grote weg, en die had een heleboel (nieuwe) tunnels.  En als je in een tunnel rijdt, dan zie je niets van de omgeving. Onderweg zo nu en dan wel even uit de auto (maar niet in de tunnel natuurlijk!), en ook dan weer die spierpijn in de benen. Even voorbij Volda zijn we het schiereiland opgereden en Eelco heeft daar ons avondeten uit zee gevist. Verder langs het Vartdalsfjord naar Festoya gereden om daar de ferry naar de overkant te nemen. Bij Skodje was een oude stenen brug, waar Katja overheen is gelopen om de spierpijn uit haar benen te krijgen. En Eelco eronder nog een extra vis ving voor het avondeten.

blog1116blog1115

We wilden bij Brattvag naar een camping, maar toen we daar reden en nog eens op internet zochten, kwam er geen camping tevoorschijn. Wel een prachtig oude vuurtoren, maar daar konden we niet kamperen.

blog1117

En wat bleek, Brattvag bestaat vaker in Noorwegen, net als Myklebost, Sandnes en Stordal bijvoorbeeld, dat zijn we ook al vaak tegen gekomen. Dus de camping was meer dan twee uur verder! Dat zagen we niet zitten, de ene optie was naar Midsund. Daar zijn we al vaker geweest, en daar is het heel mooi. De andere optie was een stukje terug rijden, naar Valle. Dat was uiteindelijk sneller, dus dat hebben we gedaan. Daar waren twee campings, beide aan het fjord. Wij hebben gekozen voor de kleinste, die ligt wat verder van de weg af. Wij staan met onze rug naar een industrieterrein, maar hebben een prachtig uitzicht over het fjord. Het sanitairgebouw ligt  hoger en je moet er met een trapje heen, ook dit speciaal voor onze benen!

blog1118

blog1119

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie