flyfishing and more

TomTom heeft altijd gelijk.

Gisteravond laat kwamen er nog flarden warme wind over het meertje. En om een uur of vier vannacht werden we wakker van een beetje gerommel en wat regen. Het zette niet echt door, en al snel sliepen we verder. Totdat de goederentrein voorbij kwam. We hebben rustig aan ingepakt, en we wilden een route rijden, waar we niet helemaal zeker van waren.
Eerst naar een bezienswaardigheid die we gisteren voorbij waren gereden. Het waren grottekeningen. Nu is het zo dat ze hier een bordje neer zetten, eventueel met uitleg, en dat je dan zelf verder mag zoeken. Ook hier, er was een natursti, een wandelingetje met uitlegbordjes, en er stond info op over een rotstekening van een rendier.

blog1177

Er liepen wat mensen rond, die verdwaasd naar de rotsen stonden te staren. Ze vroegen zelfs in het Noors aan ons of die tekeningen daar wel waren! Nee, ze waren een eindje verderop. En inderdaad, het rendier was goed te zien, het beertje waarvan de benen niet meer zichtbaar waren omdat de rivier dat deel had weggespoeld ook. Maar de man met speer op skies was een stuk moeilijker, en de vogel zagen wij helemaal niet. Toch heel leuk om daar rond te kijken, en het is ook vast heel moeilijk om dat goed zichtbaar te maken en te houden. Er was ook een plek om wat te drinken, en ze hadden zelf bessentaart gebakken! Heerlijk!

blog1186
Daarna via Steinkjer het Ogndal in, langs de Ogna rivier. Onderweg bij een kano-plek, annex rustplaats van de Pelgrimsleia, onze lunch gegeten.

blog1178

Daarna verder het dal in, sommige stukken landbouw, en sommige stukken leken op Zweden (vonden wij). Een beetje zompige bodem, die nu wel erg droog was geworden, met gedrongen berkjes er op. We reden langs een kerkje waar we een geocache hebben opgepakt.

blog1179

En daarna kwamen we een bordje tegen met Smelthytta, het is een mijnengebied geweest, dus dat wilden wij wel eens zien. Eerst naar een historisch, cultureel erfgoed. Dat was de Roktgarden, ooit gekocht door een rijke mijneigenaar. Je moest er voorzichtig zijn, want het was allemaal erg belangrijk. Hier stond dus ook een pijltje, maar bij het belangrijkste kruispunt was het bordje omgevallen, en lag zo dat wij niet wisten welke kant we opmoesten. Uiteindelijk kwamen we aan bij wat de boerderij moest zijn, wel wat authentieke resten, maar verder stond er een keurig nieuw huis.

blog1180

Teleurgesteld gingen wij naar de smelthytta, dat was 1km lopen, maar de weg ging er ook heen, dus hebben we eerst een stukje met de auto gedaan. Daar stond een groot bord, en alles was heel duidelijk aangegeven. Het was een mooie plek.

blog1181blog1184
We wilden de weg vervolgen via de Mokkaseter, dat was een prachtige oude boerderij. En daarna via een stippelweggetje op de kaart verder naar het zuiden. Maar dat stippelweggetje kende TomTom niet, en dan bestaat het dus ook echt niet. In ieder geval niet voor de auto, je kon wel met de fiets verder. Wij moesten de weg dus weer terugrijden, en op zoek naar een slaapplaats, verschillende opties kwamen voorbij, uiteindelijk zijn wij nog een beetje binnendoor naar Stiklstad gereden. Daar staan wij op een zeer rustige camping.

blog1185

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: