Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Bruggetjes en het woord van de dag: ferist.

We hadden de tent zo op de camping gezet dat we de hele ochtend in de schaduw stonden, we konden dus lekker uitslapen. De rit van vandaag ging door Sordalen, een prachtige weg. Met van alles onderweg, weilanden, bos, een riviertje en een heleboel bruggetjes. Het eerste bruggetje zagen we vanaf de weg liggen, we reden een verhard stukje grond op, en besloten dat we daar even gingen eten. Om te beginnen met dat bruggetje, er ging een heel smal paadje heen, en aan de overkant was alleen een stukje drassige grond. Daar zag ik niet eens een paadje. De brug was stevig gebouwd, we konden er gewoon overheen lopen.

blog1171blog1169

En dan het eten, we waren meteen weggereden, zonder boodschappen te doen. En omdat hier bijna geen huizen stonden, laat staan een buurtsuper was, moesten we het met onze voorraad doen. En daar was het halve pakje wafelmix! Intussen hadden we ook al een invetspray gekocht, en deze tweede poging was zeer geslaagd.

blog1168

Nadat Eelco nog wat had gevist, zijn we verder gereden. Onderweg kwamen we een aantal plekken tegen waar we de tent konden neerzetten, maar het was nog te vroeg. En ook bij een aantal van die plekken waren weer bruggetjes van nergens naar niets! Halverwege de weg kwamen we in een andere gemeente, en dat was duidelijk te zien. Het asfalt was een grussweg geworden, en we kwamen zeer regelmatig een ferist (veerooster) tegen. We hobbelden er telkens weer overheen, en de was achterin de auto werd steeds schoner (en de auto zelf steeds vuiler). We reden richting Malm, en ineens ging de weg over een stuw, aan de ene kant water, aan de andere kant een enorme kloof. En de weg was een brug waar een knik in zat. Heel bijzonder en ook spannend, we zijn even teruggelopen om wat foto’s te maken.

blog1172
In Malm hebben we boodschappen gedaan voor vanavond, en daarna richting een camping aan het meer. En die viel een beetje tegen, ook hier weer een heleboel witte campers en caravans. Op de kaart zagen we nog een camping aan de andere kant van het Snasavatnet, bij Strindmoen. Het was een gaard-camping, dat betekent boerderij, en daar hadden wij een goed gevoel bij. Gelukkig is het ook een leuke camping. Een oude boerderij, waar veel te zien is. Overal verhaaltjes, over mannen die grote vissen hebben gevangen, maar ook over het meer, de hutjes, en de omgeving.

blog1176blog1173

We hebben onze tent naast een klein meertje gezet. Voor het eten zijn we de weg, en de rails overgestoken om in het grote meer te zwemmen. Het was erg koud, maar toen we er uit kwamen, waren we echt heerlijk opgefrist.

blog1175blog1170

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie