Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Van Erindi naar Huab lodge en Okaukuejo (Ethosha)

Vanochtend om 6 uur er uit en met zijn allen een hapje gegeten en de auto’s ingepakt.

DSC_0428

Daar een lange en warme rit gemaakt naar Huabr  lodge. Deze rit kenmerkte zich vooral door de grote verschillen in landschappen. Onderweg waren minder dieren te zien. De uitzichten waren indrukwekkend, rotspartijen en bergen. Het was wel zoeken naar schaduw plekjes voor de koffie en lunch.

DSC_0433  DSC_0441

DSC_0507 DSC_0508

Boodschappen gedaan in Khorixas. Hier kreeg ik echt even een cultuur shock, dit is Afrika, en heel anders dan het toch wel westerse Windhoek. Hek genoeg kan je dan weer wel een magnum kopen in de plaatselijke supermarkt. En water veel water… De Huab lodge licht schitterend en het is pure luxe om na een lange reis te kunnen ontspannen ze hebben hier zelfs een warme bron die ik mogelijk nog even ga proberen bij lagere temperaturen.

DSC_0495 DSC_0492

DSC_0487 DSC_0506

DSC_0523test

Het avondeten was perfect en in een bijzondere sfeer. Spekboom, met champions als voorgerecht. daarna en soort curry met rijst, en een lekker toetje, en koffie. Daarna een biertje en met Rik de financiën op orde gebracht.

De volgende ochtend hadden we een zeer leerzame wandeling onder leiding van Jan(eigenaar van de Huab Lodge) Hij liet zien wat je allemaal kan aflezen aan de sporen van de voorgaande nacht en waar het water zit onder het zand in de vallei. De sporen lezen is de bushmans newspaper zoals hij dit noemde, hij las hierin dat er orixen gewest waren een luipaard,struisvogel, bavianen en toonde ook olifanten sporen. Ook de verschillen tussen de diverse wever vogels, de sociale en de “singles”. De bushmans poison is een mooie rode bloem waarvan de wortel gebruikt wordt voor gif op de pijlen.

Om 10 uur reizen we naar Ethosha park. Tijdens de drive in Ethosha weer een boel wilde dieren gezien, zebra’s, giraffe, impala’s, springbokken, orixen, struisvogels, een hyena, olifanten, …. en in de avond olifanten , leeuwen en twee neushoorns. Als afsluiter was er nog een mooi onderonsje tussen een olifant en een neushoorn, de olifant trapte een wolk stof naar de neushoorn waarna deze afdroop.

 

Na de lange rit hebben we ons kamp opgebouwd en daarna hebben we gegeten in het restaurant. Hier stond oa gegrilde eland (niet die uit Noorwegen) op het menu. Er staat vanavond veel wind, we slapen voor de eerste keer in onze daktenten op de auto’s. Terwijl ik dit verslag tik, hoor ik de geluiden van de bush…. gebrul van een leeuw.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie