Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Wind en regen en een hele mooie route.

Vannacht ging het vreselijk tekeer, de regen viel heel erg mee, maar de wind was zo hard dat we er wel last van hadden, maar het was net niet zo hard dat we de tent moesten inklappen. Met andere woorden, we zijn heel veel wakker geweest, en vanmorgen vielen we in slaap! Bij de resepsjon heeft de campingeigenaar voor ons koffie en thee gemaakt. En bij het benzinestation hebben we van een zeer opgewekte dame net iets meer te eten gekocht dan we wilden, ze heeft ons zelfs een wafel met brunost verkocht. Daarna zijn we de E39 opgereden. Die kenden we nog niet, een prachtige weg. Onderweg eerst gewoon een “parkering” opgereden, en dan natuurlijk net een stukje verder dan dat iedereen doet. Vandaar een klein stukje gewandeld langs een meertje, en hele dikke bosbessen gegeten.

blog1885

Langs het Vinjefjord, toen het droog was, snel even bij een bankje met uitzicht op een brug brood gegeten. Bij Halsa met een supermoderne ferry naar Kanestraum en na een aantal eilanden via diverse hoge en lage bruggen naar Eide. Want van daaruit wilden we toch nog even naar de Atlanterhavsvegen. Altijd goed voor vis, en leuk om een stukje te lopen. Deze keer was de zee erg ruw, zo hebben we het nog nooit gezien, dus extra spectaculair.

blog1890blog1891

Eelco heeft er eerst een makreel en een koolvis uitgehaald om te roken. Daarna zijn we alle bruggen over gegaan, waarbij Eelco aan het eind nog een paar koolvissen en pollakken  (die wat groter waren) gevangen, die weer terug mochten zwemmen.

blog1888

En toen reden we ook weer terug, omdat we in Malmefjorden voor vanavond een hut hadden gereserveerd. Eerst maar even wat warms gedronken, en bij de parkeerplaats Haga een rondje gelopen. Hier lagen twee geocaches, en ook wat landschapskunst, dat we eigenlijk nog nooit hadden gezien.

blog1894blog1893

Daarna naar camping Bjolstad, de eigenaresse kent ons al, en we kregen een paar heerlijke pruimen uit eigen tuin. De hut is prima, lekker met een eigen douche.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: