Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een toeristische dag, met een prachtige camping.

We hebben heerlijk geslapen in de hut. De regen kletterde op het dak, en de wind gierde door de bomen. We reden weg met regen, en in de loop van de dag bleven de buien gaan en komen. De eerste ferry was van Solsnes naar Afarnes en daarna gingen we richting Andalsnes.

blog1896

Hier zijn we vaker geweest, en telkens als we er naar toe rijden, zie ik dat we er al eerder waren. Ook deze keer, we gingen weer bij hetzelfde tentje wat drinken, maar de wolwinkel was er niet meer. Twee Hurtigrute schepen lagen hier voor anker.

blog1897

Verder de Trollstigen op, een lange weg met diverse “svingen” die elk een eigen naam hadden.

blog1899

Een van de prachtige nationale toeristische routes. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de toppen, de weg en het dal. Maar dan moet het natuurlijk wel helder zijn. De eerste foto’s die we maakten waren met een zonnetje, en even later kwamen de wolken binnendrijven.

blog1908

blog1905

blog1907

We liepen het paadje af, en gingen alle uitkijkplekken op. En ook gingen we nog net iets hoger via een trap gemaakt van rotsen, voor een nog mooier uitzicht.

blog1909blog1910

Op sommige toppen ligt een dun laagje sneeuw, dat moet er vannacht op gevallen zijn, net poedersuiker.

blog1900

De Trollstigen hadden we we ook al twee keer eerder gedaan, maar zijn toen weer dezelfde weg naar beneden gereden. Nu zijn we doorgereden, en werd het bijna nog mooier. Onderweg was een “parkering” bij een Juvet (kloof), Eelco ging er wat vissen, en Katja heeft eerst maar eens gekeken waar we nu eigenlijk waren. Ook hier weer een mooi gemaakte route om de kloof met de watervallen heen.

blog1903blog1902

blog1901

We slingerden rustig verder naar beneden tot aan Valldal waar we boodschappen hebben gedaan. Vervolgens via Linge met de ferry naar Eidsdal en weer omhoog. Bij de Ornes-svingen  was een uitkijkpunt met een mooie waterval en natuurlijk een prachtig uitzicht op Geiranger en het fjord. We hadden al een camping op het oog, maar bij de afdaling (ook weer met veel haarspeldbochten) zagen we een camping aan het fjord liggen. Niet al te druk, en we besloten om bij deze camping Geiranger te blijven. We staan echt aan het fjord, waar nu geen grote schepen doorheen gaan. En na het eten stond Eelco even in de voortuin te vissen, en haalde er een mooie makreel uit.

blog1913

blog1895

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: