Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Geen storm, geen boot, maar wel een eind verder.

Het weerbericht had stormwind aangekondigd voor vannacht. En met die informatie in ons achterhoofd hebben we gisteravond alles voorbereid voor een snel vertrek of een nachtelijke inklap-actie (we zouden een lege hut in kunnen duiken als het nodig was). De temperatuur bleef rond de 16 graden, en het bleef lekker om buiten te zitten. Vannacht waren er zo nu en dan wel stevige windvlagen, die hoorden we al aankomen door de bomen. Ook de regen viel reuze mee. En zo konden wij vanmorgen rustig na het ontbijt vertrekken.

blog1880

Voor de ferry van Vennesund naar Holm waren wij ruim op tijd, we stonden in de tweede rij. De auto’s van de eerste rij werden netjes gescand, en mochten de boot op. De auto’s van de tweede rij mochten één voor één naar binnen. En helaas, toen wij aan de beurt waren, werden we helemaal voor naar rij 1 gedirigeerd. We konden niet meer mee, en volgens de dienstregeling zou de volgende boot pas twee uur later vertrekken. Gelukkig kwam er een uur later een volgende ferry waar wij natuurlijk als eerste op mochten rijden. En deze boot had heerlijk vers gebakken wafels en goeie koffie aan boord.

blog1881\

blog1883

Daarna geen ferries meer, dus op eigen tempo verder rijden. We reden een stuk over de E6 bij Steinkjer, waar we ook eerder deze vakantie hadden gereden. Dit stuk van Noorwegen is vrij smal, dus je heb hier niet zo heel veel keuze in routes. En het ging verder dan we hadden gepland, uiteindelijk staan we vlak bij Orkanger op camping Trasavika, waar we ook al eens eerder hebben gestaan. Dat is fijn als je laat binnen komt, dan weet je waar je terecht kan als de resepsjon al dicht is. Eelco doet nog even een poging iets te vangen bij laag water, maar de regen komt met bakken uit de lucht dus, vanavond geen bruinvissen in het fjord kijken, maar lekker met regen in de tent.

blog1882blog1884

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: