Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

We zijn in Lappland.

Tot gisteravond rond 11 uur reed er veel verkeer over de weg, enorme houtwagens, maar ook veel personenauto’s. Daarna werd het een stuk stiller, we hoorden en zagen kraanvogels overvliegen, en hoorden ook nog wat andere vogelgeluiden. Vanmorgen scheen de zon in de tent, en we hebben aan het water gegeten, daarna even lekker gewassen en gezwommen in de Hakan-rivier.

blog1532

blog1536

En toen werd het wel tijd om in te pakken, we hebben TumTum richting Storuman gezet. Eerst kwamen we bij Strömsund aan, een wat groter plaatstje waar we een Fika gingen eten, dat deden we weer in de ICA (een supermarktketen) want iets anders was er niet te vinden. En terwijl wij lekker zaten te genieten van een Prinsessentorte, werd Eelco ge-appt dat de vrienden die wij in het Noorden zouden treffen, net waren ingecheckt op de camping van ……..Strömsund. We hebben ze onze kant op genavigeerd, en terwijl wij onze refill  koffie en thee pakten, zaten zij aan een lekker broodje. Even bijgepraat over onze bevindingen onderweg, waarna we ieder weer onze eigen weg gingen. We zien elkaar volgende week weer ergens.

blog1526blog1527
We reden weer op de E45, de Inlandsvägen, die hier ook de Sagavägen heet. Het is een beetje saaie weg, met heel veel bos, maar niet zoveel plekken om te gaan wandelen. We reden een klein paadje in, om brood te maken, en vonden daar heel toevallig een geocache. Later hebben we er nog een gevonden. Bij vangkuilen (fangstporter) voor de rendieren, helemaal uitgelegd in het Zweeds, dus dat moesten we even opzoeken toen we terug in de auto waren.
Vlak voor Dorothea stond een bord dat we Lappland in reden.

blog1538

We zijn waar we wilden zijn. In Storuman hadden we camping op het oog, maar voordat het zover was, even voorbij Vilhelmina, was er ook weer een “keerlus” op de kaart. En op goed geluk zijn we daar in gereden. Het zag er niet uit, grind/grijs/grauw. Maar aan het einde stond een vishut, en daarachter konden we het bos in rijden langs de rivier. En daar zijn we nu dus maar gebleven, bij de Vojman rivier. Eelco staat al te vissen, het regende net een paar spatjes, daarna ging de zon weer schijnen, en nu is het bewolkt. En voor het eerst hebben we echt last van de muggen en de knutjes.

blog1528blog1541

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: