Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

En we zitten weer op de Fiskevagen.

Vanmorgen zijn we zo uit bed het meer in gedoken, nou ja…het bleef ondiep, dus uiteindelijk hebben we ons er in laten vallen. Lekker opgefrist hebben we heel rustig aan ingepakt. En omdat er onderweg nergens een Fika te vinden was, hebben we zelf bij de ICA lekkere broodjes gehaald. De Vildmarksvägen maakt toch een te grote omweg, we rijden wel naar Strömsund, maar dan met een kleinere wegen.

blog1521

Eerst komen we langs Vemdalen, waar we ooit ook eens hadden gekampeerd, het enige wat we daar nog van weten is de enorme hoeveelheid muggen, en dat we er toen pannenkoeken hebben gebakken. Het is een skigebied, en er worden overal nieuwe appartementen gebouwd. Misschien gaan we eens terug in de winter. Bij Ostersund rijden we eerst naar Krokom. Daar gaan we de weg af, en daar zien we dat we de Fiskevägen oprijden (dit was een déja vu, een paar jaar geleden precies dezelfde ervaring).

blog1523

We weten van eerdere keren dat je daar juist niet kan vissen, en dat er weinig te kamperen valt. Nu zijn we beter in het navigeren geworden, en vinden we een paar visplekken. Daarvoor moet je soms een klein hobbelpaadje oprijden, dat zijn de leukste plekken. Maar daar is geen vis.

blog1522

Ook vinden we een wildplek, de eerste is het niet helemaal. De tweede is een lange keerlus langs het water. Katja navigeert Eelco er naar toe, het is een prachtplek, maar dat hadden vier enorme campers ook ontdekt. Wij staan aan het einde met uitzicht op een enorme brede rivier.

blog1525blog1520

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: