Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

We hebben een eland gezien!

Vanmorgen hebben we in het Snasa meer gelegen, want het was niet diep genoeg om te zwemmen. We waren in ieder geval lekker opgefrist.

blog1925

Onze wandeling ging deze keer langs het meer, over het drijfhout, door het bos. Het was een kort rondje, en daarna zijn we gaan rijden.

blog1922blog1920

blog1917blog1918

Het is niet zulk heel mooi weer, dus we gaan een stuk zakken. Bij Majavatn pakken we de E6 weer op, maar voordat we daar zijn, zien we ook weer bekende plekken. We waren hier dus al eens eerder geweest. Als we het kaartenboek niet waren vergeten, hadden we dit al eerder gezien, maar nu is het een verrassing! We kwamen bij Steinkjer, en meestal rijden we daar snel doorheen. Nu hadden we heel veel trek en vonden er een heel leuk cafe, waar we heerlijk konden zitten en natuurlijk een fika hebben genomen. En het centrum bleek eigenlijk wel leuk te zijn, zo leuk dat Katja er wol voor een trui heeft gekocht.

blog1923

We reden verder en zagen op de TumTum dat er nogal wat problemen onderweg zouden komen als we richting Trondheim bleven rijden. Net op tijd beseften we dat we het beste bij Stjordal naar het zuiden konden rijden. Het scheelde niet veel in tijd, maar het is in ieder geval een prachtige weg door het Tydal en Furudal. Bij Selbu (het stadje van het Selbu breipatroon!) zagen we voor het eerst deze vakantie een eland, eigenlijk twee want het waren een moeder met een jong.

blog1928

Daarna kwamen we een bord tegen met een knipperlicht en de melding dat er veel gevaar was voor overstekende dieren. Wij verwachtten een enorme kudde rendieren, maar dat viel een beetje tegen. Uiteindelijk hebben we er wel wat gezien, gelukkig.

blog1929

blog1930
We wilden in Os uitkomen, om op de bekende camping Roste te overnachten. Morgen gaan we dan naar Roros om een taartje te eten voor de jarige moeder van Katja. En dan gaan we daar ook een stuk lopen. Daarna besluiten we of we nog een nacht blijven of verder gaan naar Femunden. We eten in een hutje waar Eelco een lekker vuurtje heeft gemaakt, het is heel gezellig en warm, de voorspelling is dat het vannacht tegen het vriespunt aan zal zitten. Wij hebben electriciteit, dus het kacheltje kan aan in de tent.

blog1924

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: