Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een mooie wandeling, en een prachtige slaapplek.

De zon scheen vanmorgen op de tent, dat was lekker wakker worden. Het water in de rivier was pas goed om echt wakker te worden, nog nooit zulke koude tenen gehad na het badderen. Na het inpakken zijn we naar boven gereden, daar hadden we al eens gewandeld naar een hut, en toen zei een Noorse vrouw dat het rondje ook erg mooi was. Die hebben we nu gelopen, de 7,7 km van de Noren was op onze gps bijna 10 km.

blog1896

Inderdaad een mooie wandeling, met meerdere bruggen over al dan niet stromende rivieren. Zo’n hangbrug blijft Katja spannend vinden, gelukkig waren de laatste twee bruggen vaste bruggen. Onderweg veel mooie plekjes, en Eelco heeft ook een paar kleine forelletjes gevangen.

blog1897blog1898

blog1902

blog1903blog1904

Na de wandeling moesten we wel weer wat afzakken, dus snel de E6 op bij Majavatn. Dit stuk vinden we eigenlijk niet zo leuk, maar met het zonnetje ziet het er wel wat beter uit. We reden langs de Namsen rivier. En toen wij TumTum naar Roros lieten rijden, zagen we dat we niet helemaal over de E6 konden, dus een eind moesten omrijden. Omdat wij niet konden geloven dat de weg helemaal afgesloten zou zijn, hebben we ook Google Maps laten meekijken. Die zag geen afsluiting, dus zijn we door gereden. We kwamen inderdaad bij een stukje weg dat was gefreesd, maar dat gebeurd wel vaker. En ook zaten er aanwijzingen in de rotsen voor het springen. Misschien is morgen de weg afgesloten, maar vandaag konden wij lekker doorrijden.
Onderweg zagen we dat we bij het grote Snasa meer twee aanwijzingen hadden gezet, er waren twee alternatieve campings, de Oldernaes Gard en Dead Wood Beach. Dat klonk goed en we zijn er naar toe gereden. We staan op Dead Wood Beach, inderdaad ligt hier heel veel dood hout. We mogen alleen een vuurtje maken op het keienstrand, dus hebben wij een plekje bij het strand gemaakt. En we hebben netjes 15 euro in een envelop gedaan met ons kenteken erop. Eerst de restjes opeten, de winkels zijn hier zondag dicht. En daarna gaan we kijken of de tent binnen het plekje dat we hebben uitgezocht.

blog1912blog1913

blog1914blog1915

blog1916

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: