Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Een mooie weg, Villmarksveien.

We werden wakker door de trein, die ons wakker toeterde. Wij moeten hier altijd denken aan de Polar Express, omdat we op de Poolcirkel zitten. En dan zien we meteen de Kerstman en rendieren in gedachten. Het was dus niet zo erg om zo wakker te worden. Bovendien scheen de zon lekker. We hebben ontbeten en ingepakt en reden via Mo-i-Rana naar Korgen. Daar reden wij de “806” op, het begin van de Villmarksveien. Eerst reden wij de weg op naar de Okstindan, dat is een gletsjer, maar daar kan je niet zo maar komen. Je moet eerst 5 uur lopen naar een hut, heel mooi, maar vandaag niet voor ons. Wel zijn we de weg ingereden, de auto in “low gear” geschakeld. En we hebben er hele mooie foto’s kunnen maken. Van de gletsjer zelf hebben we alleen aan het begin een klein stukje gezien, heel hoog tussen de bergen.

blog1888

Op de Villmarksvei waren een paar bezienswaardigheden, onder andere de Jettegrynte, dat is een holte uitgesleten in de rotsen. De aanwijzing zagen we al staan, en we liepen het paadje op, na een klein stukje stond dat we nog 1 km moesten lopen.

blog1889

We gingen door een sprookjesbos. Varens, paddenstoelen, omgevallen bomen en boomwortels op het pad. We gingen slingerend door het bos, en daarbij ook nog eens omhoog en omlaag. Een hele onderneming. Aan het einde was inderdaad een enorme holte in de rots uigesleten, dit is gebeurd in de laatste ijstijd door zand en grind. We mochten er niet in, het was stengt, er was ook al bijna een boom ingevallen.

blog1892blog1890blog1891

De terugweg ging een stuk sneller, en wij waren het niet eens met de Noorse kilometer, uiteindelijk bleek dit op de honderd meter nauwkeurig te zijn.
De weg was prachtig, we reden langs een enorm meer, en onderweg heeft Eelco nog wafels gebakken.

blog1893
We hadden een semi-wildplek gezien waar we al eerder hebben gestaan. Dat was eigenlijk net iets te ver, maar er was ook niets anders. Dus was het laatste uurtje even doorbijten. De weg bleef mooi, de elanden en rendieren die we gehoopt hadden te zien, waren er helaas niet. De campingplek was helemaal leeg, en het water in de rivier staat lager en gaat rustiger. Dat is een prima badkamer morgenochtend.
We hebben eerst gegeten, en daarna de tent pas op gezet, ondertussen brandt er al een lekker vuurtje. Het begin voor het vuur hadden anderen al voor ons klaargezet.

blog1894

Geef een reactie