Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een heel bijzondere dag!

De dag begon met een heleboel auto’s die op het paadje waar we stonden voorbij reden. Gisteravond waren we naar een ander meer gelopen, dat helemaal aan het einde van het pad lag. Daar was een kinderkamp, en er stonden nog wat campers. Vanmorgen werden de kinderen opgehaald en reden ze dus bij ons langs. Wij hebben gewacht tot de zon een beetje over de berg heen kwam, en hebben ons gewassen in het meer en snel warm aangekleed. Koud water is soms toch verkwikkend.

blog1885

Nadat we de tent hadden opgeklapt reden wij terug naar de E6. En zoals de laatste dagen steeds gebeurde, maakte de auto nu ook weer een vreemd geluid. De remmen waren het niet, maar wat dan wel? We zijn meteen naar Fauske gereden en hebben bij een benzinepomp naar een garage gevraagd. De AutoMester langs het fjord wilde wel even kijken en luisteren. Het is nog steeds niet duidelijk wat het is, maar het is niets ernstigs en we moeten er thuis maar naar laten kijken. Het is alleen als de motor koud is, en daarna loopt hij als een trein. Na nog wat over taal en fietsen gepraat te hebben, konden wij met een gerust hart verder. Maar eerst even naar de bageri voor een taartje. Daarna de boodschappen en water gehaald, en verder naar het zuiden. Het plan was om vandaag te gaan wandelen, en nadat we nog wat verder waren gezakt kwamen we bij Lonsdal waar we een wandeling van 2 km (heen, en 2 km terug) zouden gaan doen. Het eindpunt zou een meer zijn, dus de hengel ging mee.  We hebben de auto geparkeerd in Lonsdal en moesten toen nog even de grote weg oversteken. In Nederland zal je het niet in je hoofd halen om de A4 over te steken, hier liepen wij rustig naar de overkant. Eerst een hengebru, zo’n wiebelbrug over de rivier. Vervolgens liepen wij over planken, door moeras, over boomwortels en stenen door het natuurgebied Dypen. Onderweg enorme paddenstoelen, en bosbessen natuurlijk.

blog1881blog1880blog1879blog1877blog1876blog1870

Het was een prachtige wandeling, en boven aan gekomen, na nog een hangbrug, stonden wij bij een helder meer. Helaas  geen vis in het meer en het riviertje, en wij zijn weer teruggelopen.

blog1883

Uiteindelijk hebben wij ongeveer 8 km gelopen. En dat betekende dat wij pas rond 20 uur terug waren bij de auto. We wisten dat camping Krokstrand aan deze weg ligt, en daar stuurden wij op aan. Met zonsondergang over de Poolcirkel hadden we nog nooit gedaan, en we zagen ook nog een paar rendieren. Om 21 uur checkten wij in, op de vernieuwde camping.

blog1873

blog1887

blog1874

Voor de ja als je goed keek kon je ondanks dat het niet donker is het Noorderlicht zien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: