Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Langzaam naar het zuiden.

Het is gisteravond wel koud geworden, maar we hadden een vuurtje. En er was kans op Noorderlicht. Daar wilden wij op wachten, maar het werd niet echt donker, dus zijn we toch maar naar bed gegaan. Vanmorgen scheen de zon op de tent, en we zijn snel opgestaan. Narvik hebben we een beetje bekeken, maar we konden geen echt oud centrum vinden, dus hebben we daar alleen boodschappen gedaan. We rijden weer op de E6. Dat is de snelweg van zuid naar noord Noorwegen, dus een belangrijke weg. Over het algemeen is het een tweebaansweg waar alles over heen rijdt. Vandaag bleven wij ook op de E6 maar dit keer was het echt heel erg rustig. Onderweg waren er asfalteringswerkzaamheden, en waren ze voorbereidingen aan het treffen om een berg te laten springen met dynamiet!
Onderweg hebben we bij het eind van een van de fjorden een broodje gegeten.

blog1865

En bij de straumen, waar het water prachtig naar het eind van een fjord kolkte door de smalle doorgang, heeft Eelco nog wat vissen gevangen.

blog1862

blog1866

Wij hadden verder geen last van de weg en konden doorrijden, en waren op tijd bij de ferry van Skarberget naar Bognes. Bij Innhavet zijn we een stukje het eiland opgereden om te zoeken naar een plekje voor de nacht, dat lukte niet. Wel was er een prachtige stroming onder de brug, en lag er een geocache op een heel mooi stukje natuur.

blog1864blog1868

We zijn weer terug gereden, en vlak voor Morsvikbotn hebben we de oude weg genomen in plaats van de tunnel. We waren het pad al helemaal afgereden en hadden geen leuk plek gevonden, daarna zijn we gekeerd, en vlak voordat we weer op de weg kwamen was er nog een paadje naar een natuurgebied. En daar lagen allemaal leuke plekjes aan. We zijn tot aan het eind gereden, en hebben de één-na-beste plek hebben gepakt. De beste plek (met een vishut erbij) was al bezet. We hebben al even in het meer “gezwommen” en dat was vreselijk koud.

blog1863

blog1869

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: