Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Dagje Roros, gewandeld naar het Fjell kjerka.

Het was vannacht erg koud, maar met alle donsdekbedden en slaapzakken hadden wij er niet zoveel last van. We hebben de tent ingeklapt, en zijn naar Roros gereden. We wilden weer eens een lekker stuk lopen. De fjell waar we terecht kwamen, is vol met paadjes om te wandelen, en te langlaufen. We gingen via een paar geocaches naar boven. De kerk die boven op de fjell stond was helaas niet het schattige oude kerkje dat we verwachtten. Het was een groot gebouw met een veranda van waar we een prachtig uitzicht hadden.

blog1944blog1941

Onderweg hebben we in een gapahuk ons brood gegeten. En er waren weer genoeg bosbessen. Naar beneden hebben we eerst een stukje grussweg genomen, en daarna weer via een paar geocaches terug naar de auto. We hebben niet alle caches gevonden, en we denken dat de Noren het niet zo nauw nemen met het onderhouden van hun geocaches, daarom hebben we er nu ook maar als niet-gevonden gelogd. Onderweg zag het er soms uit alsof het zou gaan regenen, maar er was ook een klein zonnetje. Al met al 11 km gelopen, dat lijkt niet zoveel, maar we moesten ook behoorlijk stijgen.

blog1942blog1940

blog1939blog1938
Terug in Roros kwamen we van een andere kant de stad binnen, en het viel ons op, dat de huizen er nu weer goed verzorgd uitzien. Helaas waren de meeste winkels al dicht maar bageri Trygstad was gelukkig nog open, onze favoriete bakker, waar we behalve de marsipan-kaker met koffie en thee ook nog een zakje met heerlijke kransekaker stengels hebben gekocht.

blog1936blog1935

We hebben boodschappen gedaan bij de Kiwi, en zijn weer teruggereden naar Roste. We staan op een iets andere plek dan gister, want het waait nogal hard. We hebben nu een grote grill en een picknickbank tot onze beschikking. We kunnen ook nog genieten van de trein die hier langs rijdt, en hier toeteren ze nog gezellig als ze denken dat er een eland op de rails zou kunnen staan.

blog1937

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: