Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Via Engerdal naar Trysil.

We werden wakker omdat het begon te waaien, en eenmaal buiten zagen we dat het nogal mistig en nat was. Eerst hebben we de tent opgeruimd, daarna gegeten aan de picknicktafel, en voordat we wegreden nog even gedoucht. De rit begon in Roros, waar we eerst tot de ontdekking kwamen dat er nog een wolwinkeltje in het winkelcentrum zat. En daarna nog even door de winkelstraten gelopen. En voordat we gingen rijden toch nog maar een keertje naar Trygstad bageri voor koffie en thee (zoveel als je wilt!) en een lekker broodje.
Via Os reden we de Kopparleden (“28”) op, en daar vonden we de visplek die Eelco al een tijdje zocht. Deze keer geen vis, helaas. Onderweg veel wind en zo nu en dan een buitje, terwijl ook de zon zich wel eens liet zien, het was echter geen weer om lekker even iets te gaan doen. Dus in het Somadal reden wij verder over de “26” die nog steeds Kopparleden heet. Vlak voor Isterfossen pikten we nog een geocache mee in een prachtig bos achter een parkeerplaats. Vol met bessen in herfstkleuren.

blog1947blog1946

Daarna door het Engerdal, waar we eigenlijk de wildkampeerplekken zochten die we het eerste jaar dat we in Noorwegen kwamen hadden gezien. Het was een grussweg, maar elke weggetje dat we wilden ingaan, had een “bom”, een slagboom. Wat betekende dat we weer moesten keren, en dat we in ons beste Noors weer een snu-actie noemen. We begonnen het eigenlijk een beetje zat te worden, toen er een bordje naar een waterval (Ro-fallene) stond. We moesten vrij steil naar boven, en daarna nog een stukje lopen. Het was een hele mooie waterval, en als bonus lag er ook nog een geocache verstopt.

blog1951 blog1948

blog1950

Dan ineens staat er iets groots midden op de weg, en het is niet van plan weg te gaan, pas nadat de auto’s verder langzaam oprijden beweegt het ding zich, de eland vlucht de kant in.

blog1945
Aan het einde van de middag reden we Trysil binnen, op de camping hebben wij onze stoeltjes neergezet, omdat we eerst een pizza wilden gaan eten. Tijdens het eten hebben we verschillende weer-apps bekeken, de een voorspelde veel wind, de ander weinig. En voor morgennacht ook veel wind. We hebben het zekere voor het onzekere genomen en gaan toch voor de laatste twee nachten in een hut. We zitten in een prima 2-persoons hut met sanitair, en kijken uit op de rivier. Morgenochtend krijgen we broodjes aan de deur!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: