Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een dagje berg-op, rivier-af, en de sauna in!

We begonnen vanmorgen met heerlijke warme broodjes die bezorgd werden. Nadat we buiten hadden ontbeten op de picknickbank, zijn we in de auto gestapt naar een parkeerterrein waar een heleboel wandelingen en skiloypes waren uitgezet. Eerst kwamen we een groep kleuters tegen, en Katja heeft netjes uitgelegd in het Noors, dat wij geen Noors spreken omdat we uit Nederland komen. Daarna hebben we een Deens stel uitgelegd dat je de bosbessen heel goed kan eten, ze zijn hier lekker groot. Wij hebben het rondje  Grimsasen gedaan. Beneden heen naar het Pukkverk, de steengroeve, daarna over de top weer terug. Onderweg lagen ook een heleboel geocaches, de meeste hebben we goed kunnen vinden, één niet, en één leek te zijn opgegeten door een eekhoorn of zoiets.

Het dopje zat niet meer op het kokertje, dat kapot gebeten was. Ook het logboekje had bijtplekken, en het potloodje lag een stukje verder.

blog1953blog1955
Terug in het centrum hebben we boodschappen gedaan voor vanavond en morgen op de boot. Daarna toch maar een laatste Fika met een gedeelte Gulrotkaker (worteltjestaart). Terug op de camping nog hebben we besloten dat we toch met de kano weg willen, en dan onderweg eten. Het was een heerlijke tocht, we hadden een kaart bij ons, maar toch kwamen we in de sterke stroming terecht. Eerst heeft Eelco een paar mooie vlagzalmen gevangen, die hij vanavond nog gaat roken. Daarna heeft Eelco, omdat hij zijn waadpak  aanhad, de kano (met Katja) een heel eind door de rivier getrokken. Op een eilandje hebben we ons eten gemaakt en opgegeten bij een lekker warm vuurtje.

blog1958blog1959

blog1960blog1962

blog1963blog1961

blog1965blog1964

blog1966blog1967

Ondertussen ging de zon bijna onder (kwart over 8) en zijn we teruggegaan. Terwijl wij onze spullen bij de hut aan het brengen waren, kwamen twee Zweden vragen of wij misschien in de sauna wilden. Zij waren er al een tijdje in, en wilden stoppen, maar hij was nog goed heet. Dus onze dag gaan wij zo afsluiten met een een rondje sauna, en een duik in de donkere Trysilelva. Morgen rijden we naar de boot, zaterdag rijden wij naar huis.

blog1968

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: