Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Vliegvissen Noorwegen 2010

Drie keer is scheepsrecht dus dit jaar moet het weer meewerken.

De  plannen? Ook dit jaar ongeveer 3 weken wandelen, vissen en toeren door Noorwegen.

Na een slechte start met bergen regen onderweg komen we aan op onze vertrouwde vis en kampeer stek in Koppang.

De vliegendozen werden uitgepakt en de volgende ochtend stonden we in de Glomma. Dit keer met nog weer wat meer kennis over de rivier, de stekken en de vliegen. Dit keer hebben we voor de voorbereidingen ook gebruik gemaakt van Google maps en ander kaartmateriaal waarbij de pools in onze GPS vastgelegd werden. Moderne hulpmiddelen mogen in zo’n groot gebied ingezet worden om vlagzalmen en forellen te belagen.

Ervaring op de Glomma helpt: we zagen kleine vliegen en dus werden de parachutes in kleine maten uit onze vliegendozen gehaald. Dit leverde al snel de eerste vlagzalmen op. Ik ben inmiddels  er van overtuigd dat parachute vliegen in diverse maten voor de Glomma ideaal zijn. Gedurende de week zijn we meer gaan vangen en ook wat grotere vissen en dat heeft toch weer met ervaring te maken, juiste plekken vinden, sneller water enz. En als alle informatie op zijn plek valt en je staar in het water, hoor je de vlagzalmen smakken, of  zie je ze stijgen.

Onze kennis werd met Edward gedeeld en zo ontstonden leuke discussies over de theorie van de plekken en de ervaringen van Edward. Natuurlijk werden de vangende vliegen besproken maar ook  de Noorse cultuur, en de omgeving van Koppang. Rond de Koppang camping zijn volop mooie stekken te vinden als je van rust en natuur houdt. Tussen de eilanden kan je bevers tegenkomen en kraanvogels spotten. Onderweg kan je zomaar in een weiland een Eland zien staan. Koppang Camping is voor mij een prettige stek om te verblijven, het is er schoon en rustig, precies zoals ik Noorwegen graag zie.

Olive en gele parachutes op maatje 14 (maar soms zelf tot maat 18 of kleiner) al dan niet met een staartje zijn een goede keuze. Voor Noorse begrippen klein, maar dit leverde goed vis op. Een zware nymph kan in de diepe pools ook vis opleveren maar het vissen met een droge vlieg blijft toch het leukste.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: