Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Vrijdag 13 augustus 2010

We zijn vandaag naar Smøla geweest. Eerst met de auto over allerlei nieuwe bruggen, maar omdat we voor de vakantie al een “autopass” hadden aangevraagd, konden we zo doorrijden. De bom (tol die je voor de wegen moet betalen) wordt automatisch afgeschreven van de creditcard. Het is wel jammer dat de meeste bomstasjons nu een automaat hebben, en de kleine stations waar je gewoon geld in een envelopje kan stoppen zijn we nog niet tegen gekomen.

Bij de ferrykade stonden we helemaal alleen, dat was geen goed teken, de ferry was net 10 minuten weg, en deze ging om het uur. Achteraf een meevaller, want zowel Eelco als Jesse haalden een paar grote vissen uit het water. Ook waren er duikers aan het zoeken naar schelpen.

Op het eiland stond een stevig windje, en het was erg somber weer, jammer voor de foto’s, want het was er wel heel erg mooi. We hebben er een paar caches gevonden (voor diegene die niet weten wat dat zijn, het zijn schatten die overal ter wereld zijn verstopt, en die je kan vinden met een gps, het heet eigenlijk geocaching). Onze meest noordelijke cache vonden we op een eilandje, waar we net via een paar stenen naar toe konden lopen. Er waren een paar dorpjes gebouwd met houten huizen, pakhuizen, rokerijen en rorbue’s (vissershuisjes die je kan huren). De wegen zijn vrij smal en overal zijn uitwijkmogelijkheden, ook op de hele hoge steile bruggen, als je er tegenop rijdt, zie je niet waar je heen gaat, heel spennen

Op de terugweg nog even langs een runensteen gereden, het stelde niet heel erg veel voor, en we moesten de boot weer terug halen, dus werd het een snel bezoek.

Vanavond was er weer gerookte makreel, die het lekkerste is op een boterham met mayonaise, en een blaadje sla. Na het eten zijn de mannen weer naar de getijdenstroom gereden, daar hadden ze gisteravond hele grote vissen gevangen.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Vrijdag 13 augustus 2010

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: