Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Zaterdag 14 augustus 2010

Het is vandaag een wat minder lekkere dag, het is fris (hoewel we hier vorig jaar echt blij mee zouden zijn geweest). Eerst maar eens de weekendboodschappen gedaan en getankt. Eelco heeft getankt, en ook de flessen voor de brander gevuld. Daarna reed hij de auto weg om te parkeren. Hij kwam ook binnen om te helpen met boodschappen doen en ging kijken waar de flessen teruggebracht konden worden. Bij de kassa vroeg de jongen (die overigens uitstekend Engels sprak) of we ook hadden getankt, en voor hoeveel (hadden wij 8 liter of 50 liter getankt)? Heerlijk dat vertrouwen dat de mensen hier nog hebben.

Na de lunsj (nee ook dit is geen schrijffout, maar Noors) zijn we naar de top van het eiland geklauterd. Volgens Hans Christian (campingeigenaar) konden we een weggetje volgen totdat er in de berm een bordje Høvik Fjellet stond, daar kon je naar boven. De weg was vrij lang en we waren al bang dat we verkeerd zaten, toen er ineens een bordje stond. Er was zelfs een parkeervak! En toen volgde een enorme klim naar boven. Over rotsen, langs heide en boompjes en gelukkig kon ik zo nu en dan net doen of ik bosbessen aan het plukken was, terwijl ik eigenlijk stond uit te rusten. Boven konden we nog een stukje hoger, en toen nog een stukje. Uiteindelijk gingen we weer naar beneden, maar omdat we dat niet via de officiële route deden, zakten we zo nu en dan diep weg tussen het mos en de jeneverbesstruikjes. Het was een hele mooie wandeling, met heel prachtige uitzichten. Zo nu en dan kwam ook de zon tevoorschijn om een eilandje in het licht te zetten.

Na het eten zijn we al gaan bedenken hoe en wanneer we terug gaan rijden. Het is niet leuk om te doen, maar het moet. Morgenochtend gaan we beslissen als we opstaan, blijven we hier om nog een boottochtje te kunnen maken of gaan we richting Otta in het Gudbrandsdal?

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: