https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-GGF9VJN3KD
Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Vildmarksvagen

Vannacht was de lucht prachtig oranje, en roze, en paars. En het heeft ook geregend. Geen nacht om lekker door te slapen, maar vanmorgen was het droog en na het ontbijt zijn we richting Gaddede gereden. Dat heet de Wildernessroad, of in het Zweeds Vildmarksvagen.  Eerlijk gezegd viel het ons een beetje tegen. Gewoon een weg door het bos, wel zo nu en dan een plekje om “wild” te kamperen. We zijn richting Norraker gereden om daar naar het Storfallet te zoeken, en zoeken was het ook. Echt goed bewegwijzeren is een kunst. Op een kaart in het dorp zagen we wel welke kant het uit was, dus de richting was niet moeilijk. En ja, onderweg kwamen we toch echt bordjes tegen. Op het moment dat wij ons begonnen af te vragen of we er misschien al voorbij waren, konden we parkeren. Stor was in dit geval niet groot vanwege de hoogte, maar door de breedte.

DSC1623

We hebben er even wat gegeten. Dezelfde weg terug is nooit leuk, dus via een andere weg verder gereden naar Gaddede.

DSC1655

Nergens kwamen we iets tegen waaruit bleek dat we er konden wandelen, alleen bomen! Langs de meren waren veel leuke plekken, maar we vonden het nog te vroeg om de tent op te zetten. Wel even met de voetjes in het water gezeten. Vanaf Gaddede reden we de fjell op, heel mooi, maar vanwege vogelbescherming mochten we alleen maar op de weg blijven. Gelukkig liepen de rendieren ook op de weg!

_DSC1646
DSC1689

En toen wij zo ver waren dat we wel een plek wilden hebben, waren of de plekken al bezet, of de camping was ons veel te druk. Verder richting Vilhelmina dan maar. Bij Fatmomakke wilden we even naar de kerk kijken, dat was verder dan we dachten en de camping zag er vreselijk armoedig uit. Terug richting Grundfors waar op een bord een natuurcamping aangegeven stond. Dat leek een prima oplossing. Maar ….hoe ver we ook reden , geen camping, de weg hield zelfs op, werd een prive weg en eindigde bij een stuwmeer. We zagen nog wel een eland met jong op de weg, maar die was zo weer het bos in gerend. Dan toch maar door naar Vilhelmina, misschien dat we onderweg nog iets zouden tegenkomen. En dat is, om 23:00 uur bij Saxnas geworden, we staan nu op een stukje grond vlakbij een meer, wel langs de weg, maar die is lekker rustig. Helaas hier dus niet gewandeld, wel even stiekum gevist, en veel gezien!

_DSC1711

 

Weer: 18-21 graden hoge rv wind

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: