Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Via Lappia

Vanmorgen begonnen we vol goede moed aan de rest van de Vildmarksvagen. We stopten als eerste bij de grote waterval Trappstegsforsen, zoals de naam al doet vermoeden, met een heleboel traptreden. Bij de kiosk hebben we koffie en thee met gebak gekocht, dat hadden we beter niet kunnen doen. Heel slechte koffie en taart uit de diepvries.

swDSC1717

Vol goede moed weer een tussendoor weg genomen omdat we hoopten toch nog een stukje te kunnen wandelen. Ook hier heel veel bos, maar geen enkel wandelpad. Wel een bordje waarop stond dat er een kvarn was, en net op tijd bedacht ik dat dat een watermolen moest zijn. Het was een prachtige plek, met twee buitenovens. En ook een openbaar toilet met wc-papier (en een zachte wc bril!).

swDSC1729

Bij Stalon moesten we een smalle weg nemen naar boven. Maar geen enkel bordje dat ons de goede richting op wees. Doorgereden naar Vilhelmina, waar we verder de E45 (Inlandsvagen) naar het Noorden nemen. We gaan via Storuman, en Sorsele, en zetten Slagnas als campingplek in de Tum-Tum, zoals wij ons navigatiesysteem in Zweden noemen. De weg is saai, we rijden dwars door de bossen, dat is natuulijk wel leuk, maar je ziet alleen maar bomen. De camping ziet er niet slecht uit, maar we willen toch nog wat verder rijden. We zetten de Blues brothers hard aan, en zingen mee. Ondertussen drinken we liters water, en moeten we snel een reep chocola opeten voordat die smelt. Het blijft 20 graden! We rijdden via Arvidsjaur, en vanaf dat stuk wordt de weg alleen maar mooier. Het heet hier de Via Lappia, we kunnen verder uitkijken, en komen ook nog wat rendieren tegen.

swDSC1750swDSC1741

Voordat we onze eindplek Jokkmokk bereiken rijden we voor de Pitealven nog even  een parkeerterrein op om naar het water te kijken. De rivier is enorm breed, en we zien aan de andere kant van het water campers staan. Wij gaan daar ook even een kijkje nemen, en hoeven niet lang na de te denken. Hier blijven wij vannacht slapen. Het vuur kan aan als we het koud zouden krijgen, en het verjaagt ook de muggen.

swDSC1768

Weer 22 graden wat wind

65°57’17.1″N 19°31’05.3″E
https://goo.gl/maps/GQu5ZfCUb8U2

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

2 Responses to “Via Lappia

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: