Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Vanaf Bjorsjoen naar de Vinjevegen

IMG_9151 
We wilden vandaag nog even in de buurt rondwandelen en vissen. Het eerste plan was de Vinjevegen, een “bomweg”, die we ieder jaar wel een keer oprijden. Maar Eelco wilde wat anders en vond de Bjorsjoenvegen. Dit was ook een “bomweg” maar je moet je registreren via een sms-je en dat maakt het toch minder leuk. We reden omhoog langs het riviertje, waar Eelco even wat kleine forelletjes heeft gevangen. Ondertussen heeft Katja nog wat mos van de rotsen geschrapt.
IMG_9175
Hoe hoger we kwamen hoe bekender het werd, en inderdaad kwamen we uit op de Vinjevegen! Maar voor die tijd hebben we nog een paar geocaches gevonden, tussen de buitjes door. En één daarvan lag bij een leuke picknickplek, waar we meteen wat hebben gegeten.
IMG_9179 
Eenmaal weer op de Vinjevegen wilde Eelco toch die grote forel nog even te grazen nemen die daar in de uitstroom van een riviertje in een meertje ligt.
IMG_9180 
Katja nam haar breiwerk mee en heeft op het bankje heerlijk zitten breien totdat een enorme regenbui losbarstte. We reden naar Koppang terug voor de boodschappen, geld en benzine. Op de camping heeft Katja nog een tijdje zitten spinnen en Eelco is naar de Glomma gelopen, die nu wel heel erg hoog staat.
IMG_9177
Vanavond gaan we vast wat opruimen en inpakken, morgen rijden we naar Zweden om in het Missionshuset van Dineke te slapen, voordat we vrijdag naar Göteborg rijden om de boot naar Kiel te nemen. De vakantie is bijna over.

De laatste momenten aan de Glomma, toch proberen nog een visje te vangen. Het water staat flink hoger dan gisteren, even waden op de bekende plaatsen is er niet bij. Het water is donker, je ziet niet waar je loopt. Een uurtje later, regen .. met bakken komt het naar beneden toch nog een vlagzalmpje weten te vangen. Dat is Noorwegen… Dit was Noorwegen….

 P8201157

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie